Отворена врата на спалня

Интериорните врати – прекрасно допълнение към нашия дом

Омръзнало Ви е от стари, скърцащи и амортизирани врати? Отдавна мечтаете за свежи идеи и модерни допълнения към своето обзавеждане. Правилното решение е подмяна на вътрешните врати в жилището.

Задачата на интериорните врати в жилищата

Оказва се, че интериорната врата е основен елемент от дизайна на дома. Тя има задача да отделя едно помещение от друго, да се грижи за добрата звукоизолация между отделните стаи, както и да допълва по най-добрия начин обзавеждането в Вашия дом. Ако си мислите, че изборът на интериорни врати е лесен, то със сигурност скоро не Ви се е случвало да го правите.

Дневна в бяло с маса и столове

Основни материали използвани при производството им

Производителите на врати, стараейки се да обхванат широк кръг от клиенти, предлагат богато разнообразие от модели, цветове, форми, орнаменти, различни видове остъкления, като с това правят избора и решението на клиента трудно, понякога невъзможно.

Когато избирате външна врата трябва да сте наясно, от какъв материал е произведена тя. За да е качествена и функционална, трябва основният материал да е твърд и устойчив на сила и натиск. Такива материали са дървото, МДФ плоскостите, ХДФ плоскостите. Повечето производители използват ХДФ материала, защото придава здравина на крайния продукт, а същевременно цената е достъпна за голяма аудитория от хора.

Важен фактор за издръжливостта на интериорната врата е също покритието, което се поставя върху плоскостите. То е различно при всеки производител. Често се използват ПВЦ фолиото, 3D полипропиленът, покрития близки до естествения фурнир.

За да се осигури добра звукоизолация пък се поставят във вътрешността различни изолационни материали или пълнежи. Така например, едни от популярните производители на интериорни врати, използват пълнеж, приличащ на пчелна пита или ПДП, а от скоро добавиха и серия, която е специална сглобка от хоризонтален и вертикален панел за по-добра шумо и топлоизолация и здравина.

Разбира се, за да се сглоби една интериорна врата, тя има и други важни елементи като каса, панти, обков, первази. Всеки един елемент изгражда крайния вид на вратата и определя нейното безупречно функциониране впоследствие.

Цветове и модели

Що се отнася до цветовете и моделите, тук всеки клиент може да подбере, според вкуса и идеите си своята врата. Тя може да е в унисон с обзавеждането, може да контрастира, да е в класически стил или дори нещо нестандартно, например, кожа, камъни, витражи. Всичко зависи от Вашия усет за красота. С помощта на тези врати може да развихрите своето въображение и да създадете една уникална визия на своя дом.

 

Интериор в бяло на антре с тапетна врата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *