Интериорните врати – прекрасно допълнение към нашия дом


Омръзнало Ви е от стари, скърцащи и амортизирани врати?

Отдавна мечтаете за свежи идеи и модерни допълнения към своето обзавеждане. Правилното решение е подмяна на интериорните врати. Интериорната врата е основен елемент от дизайна на жилището. Тя има задача да отделя едно помещение от друго, да се грижи за добрата звукоизолация между отделните стаи, както и да допълва по най-добрия начин обзавеждането в нашия дом. Ако си мислите, че изборът на интериорни врати е лесен, то със сигурност скоро не ви се е случвало да го правите.

Производителите на врати, стараейки се да обхванат широк кръг от клиенти, предлагат богато разнообразие от модели, цветове, форми, орнаменти, различни видове остъкления като с това правят избора и решението на клиента трудно, понякога невъзможно. Когато избираме входна врата трябва да знаем, от какъв материал е направена тя. За да е качествена и функционална, трябва основният материал да е твърд и устойчив на сила и натиск. Такива материали са дървото, МДФ плоскостите, ХДФ плоскостите. Повечето производители използват ХДФ материала, защото придават здравина на крайния продукт, а същевременно цената е достъпна за голяма аудитория от хора. Важен фактор за издръжливостта на интериорната врата е също самият материал, който се поставя върху плоскостите. Той е различен при всеки производител. Често се използват ПВЦ фолиото, 3D полипропиленът, покрития близки до естествения фурнир. За да се осигури добра звукоизолация пък се поставят във вътрешността различни изолационни материали или пълнежи. Така например едни от известните немски производители на интериорни врати, използват пълнеж тип пчелна пита или ПДП, а от скоро добавиха и серия, която е специална сглобка от хоризонтален и вертикален панел за по-добра шумо и топлоизолация и здравина. Разбира се, за да се сглоби една интериорна врата, тя има и други важни елементи като каса, панти, обков, первази. Всеки един елемент изгражда крайния вид и цялостност на продукта и определя нейното безупречно функциониране впоследствие.

Цветове и модели

Що се отнася до цветовете и моделите, тук всеки клиент може да подбере според вкуса и идеите си своята врата. Тя може да е в унисон с обзавеждането, може да контрастира, да е в класически стил или дори нещо нестандартно /например кожа, камъни, витражи/, всичко зависи от нашия усет за красота. С помощта на тези врати може да развихрите своето въображение и да създадете една уникална визия на своя дом.

Вашият коментар