Огромна бяла кухня с трапезария

Интериорните врати в интериора – как да подберем правилният модел?

Вътрешните врати заемат своето важно място в жилищата. Тяхната роля е същевременно функционална и декоративна. Освен, че разделят помещенията, осигурявайки им необходимата звукоизолация, те са значими по стойност и допълват дизайна на домовете. Съвременните производителите са творци, които постоянно създават нови серии, кои от кои по-атрактивни, с цел да задоволят всеки потребител, но и да отговорят подобаващо на очакванията в модните линии всяка година.

Богато предлагане на разнообразни вътрешни врати

Може би, не сте се задълбочавали, но конструкциите на интериорните врати са различни. Зад красивият им облик, независимо от материала, между плоскостите се крие пълнеж от различен клас. Благодарение на различните видове конструкции, вратите имат различия в тегло, материал за изработка, шумоизолацията, външен вид и др. Но все пак се отличават основни видове вътрешни конструкции.

Бяла интериорна врата в стая с бюро и монитор на него

Врати с куха сърцевина

Интериорните врати с такова крило, представляват дървена рамка, която във вътрешността си има кухи пространства, които се запълват с картон. Те представляват имитация на кутийките на пчелната пита. Имат завидно качество – леки са и съответно ежедневното им ползване не изисква усилия, дори и от деца. Панелите отвън се явяват основно креативно решение на дизайнерите в облицованите врати и определено правят разлика във всеки един модел.

По-масивни врати

Решенията за вътрешността на интериорните врати са няколко вида – ПДЧ перфорирана плоскост и плътно HDF или MDF. Плътният вариант представлява крило, чиято сърцевина е направена от вътрешни листове HDF или MDF. Кухината, която се оформя вътре се запълва с тези материали, които са по-добрият избор, ако целта Ви е по-добра звукоизолация на помещенията. За да се придаде декоративен красив вид, на вратите за вътрешно ползване им се прилага допълнително покритие. Например, повърхността се обработва чрез ламиниране или облицова с различни други материали.

Стъклени елементи при вратите

Тези варианти на врати са толкова популярни, заради атрактивното си излъчване и предимства. Отличават се с стъклените вложки, приложени в комбинация с HDF или MDF. За да се постигне това, в дървеното крило, се изрязва определена фигура. Там, където се намира получената фигура, се поставя панел или стъкло. Могат да се видят разнообразни варианти на стъкло – матирано, прозрачно и др. Тук има богат избор от модели, с различни по-големина стъклени вложки, които са популярни за ежедневни стаи, кухни и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *