Избор на интериорни врати

Изборът на интериорни врати никога не е бил толкова лесен. Преди да вземем решение, всеки от нас трябва да се спре на технически характеристики и параметри, да избере конкретен цвят и дизайн, да определи максималната сума, която би заплатил, както и материала, от който иска да бъде изработена вратата му.

Защо е важен изборът на интериорни врати?

Интериорните врати заемат голяма част от вътрешния дизайн. Те не просто служат за отделяне на помещенията, но и влияят върху избора и изграждането на целия интериор.
Поради тази причина не трябва да ги подценяваме. Те могат да се съчетаят както с мебелите, подовата настилка, но така и с дограмата.  Комбинирането на цветовете не е необходимо да бъде еднакво, но е добре да се наблегне върху дизайна, който по възможност трябва да бъде сходен. Изборът на врата е съчетание между вкус, стил и практичност.

Когато предприемем посещенията си из различни мострени зали ще се сблъскаме с врати изработени от множество материали, като: естествена дървесина, МДФ, ПДЧ, фазер, стъкло, ПВЦ, алуминий и други. Богатата цветова гама, с която разполагат различните производители, дава възможност за по-правилен избор и задоволяване на всеки потребителки вкус.
От гледна точка на техническите си характеристики, решението се взема и спрямо няколко фактора.
Единия такъв е загубата на свободно пространство, което е добре да се има предвид, от гледна точка на свободното преминаване.  Друго, което не е за никакво подценяване, е изолацията, която спомага за звуко- и топлоизолиране. Тя най-често е от картон или така познатата ни пчелна пита. С по-добри звукоизолационни свойства е перфорираното ПДЧ.

Предвид множеството специфики, които имат вътрешните врати, покритието също е от съществено значение. Препоръчително е повърхността на вратите да е устойчива на надраскване. Най-честото покритие е от фолио, което е и с най-нисък клас на устойчивост. Предлагат се такива и с покритие от ламинат, като те са с по-висок клас на удароустойчивост.

Препоръчително е след направения от Вас избор и преди осъществяване на покупката да са снети точни размери. Според ширината и височината на зидарския отвор се прави избор в правилните размери врати за поръчка.

Имайте предвид, че основният ценообразувател, в поръчката на интериорната врата, е размерът на касата.

Избор на интериорни врати
Оцени тази статия

Вашият коментар