Човече намиращо се пред три еднакви врати се се чуди коя да избере

Избор на интериорни врати

Защо е важен изборът на интериорни врати?

Изборът на интериорни врати никога не е бил толкова лесен. Преди да вземете решение, всеки от Вас трябва да се спре на технически характеристики и параметри, да избере конкретен цвят и дизайн, да определи максималната сума, която би заплатил, както и материала, от който иска да бъде изработена вратата му.

Изборът започва с материала

Когато предприемете посещения из различни мострени зали, ще се сблъскате с врати изработени от множество материали като – естествена дървесина, МДФ, ПДЧ, фазер, стъкло, ПВЦ, алуминий и други. Богатата цветова гама, с която разполагат различните производители, дава възможност за по-правилен избор и задоволяване на всеки потребителки вкус.

Дизайна на жилището е определящ

Интериорните врати заемат голяма част от вътрешния дизайн. Те не просто служат за отделяне на помещенията, но и влияят върху избора и изграждането на целия интериор. Поради тази причина не трябва да ги подценяваме. Те могат да се съчетаят, както с мебелите, подовата настилка, но така и с дограмата.  Комбинирането на цветовете не е необходимо да бъде еднакво, но е добре да се наблегне върху дизайна, който по възможност трябва да бъде сходен. Изборът на врата е съчетание между вкус, стил и практичност!

Бяла отворена входна врата със стъкло към стая с тапетиХарактеристиките на всеки модел са важни

От гледна точка на техническите си характеристики, решението се взема и спрямо няколко фактора. Единия такъв е загубата на свободно пространство, което е добре да се има предвид, от гледна точка на свободното преминаване. Друго, което не е за никакво подценяване, е изолацията, която спомага за звуко- и топлоизолиране. Тя най-често е от картон или така познатата ни пчелна пита. С по-добри звукоизолационни свойства е перфорираното ПДЧ.

​ Определете желанието си за покритие

Предвид множеството специфики, които имат вътрешните врати, покритието също е от съществено значение. Препоръчително е повърхността на вратите да е устойчива на надраскване. Най-честото покритие е от фолио, което е и с най-нисък клас на устойчивост. Предлагат се такива и с покритие от ламинат, като те са с по-висок праг на удароустойчивост.​

Дайте точни и коректни размери

Препоръчително е след направения от Вас избор и преди осъществяване на покупката да са снети точни размери. Според ширината и височината на зидарския отвор се прави избор в правилните размери врати за поръчка. Имайте предвид, че основният ценообразувател, в поръчката на врата, е размерът на касата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *