Избор на входна врата

1213Входната врата е неотлъчен елемент от визията и като такъв стои в центъра на първото впечатление за Вашия дом. Тя е преход към вътрешността на дома и показва на хората какво да очакват, когато влезнат във вътрешността на жилището. Също така оказва огромно влияние върху цялостната оценка на жилището Ви. Заменяйки входната си врата с енергоспестяващ модел може да увеличи стойността на жилището Ви, защото с това си действие дължимата сума за ток ще спадне с до 10%. Но как да определите коя е точната врата за Вас? Преди да разясните опциите по този генерален въпрос е много важно да изберете метариалите, от които да е изработена вратата, какъв цвят и дизайн ще бъдат правилните за Вашето жилище.

Най-често използваните материали за изграждане на врати биват: дърво или дървени плоскости , метал, стъклопласт. От както функционалността е най – важната част от избора на входни врати, най – добрия начин за набелязване на модели врати е да научите способностите и лошите черти на различните материали, от които са проектирани вратите. Всъщност всички гореспоменати материали са добри, като всеки от тях има своите плюсове и минуси. Изработените от метал и стъклопласт са трайни, с ниски разходи за поддръжка и в същото време много устойчиви на вредното въздействие. Металните врати са изгоден и добър избор, ако сте заложили на сигурност и издръжливост и в същото време са едни от най-евтините. Дървените врати се различават по стил и изящество, но изискват голяма поддръжка, тъй като подлежат на нежелани ефекти от влагата и е възможно да си промени формата и да се напука. Слънцето също оказва влияние върху живота на дървената врата и ако тя е защитена от слънчевите лъчи, по този ефективен начин ще удължите живота на Вашата входна врата.

123

При избора на входна врата голямо значение играе степента на защита, което тя осигурява. Именно поради този прост факт надеждността на вратата зависи от заключващите механизми, с които е оборудвана. Модернизираните методи и технологии дават шанс измежду различни врати с по-голяма здравина, чиито заключващи системи са значително по – лесни за употребяване и с по-високо ниво на защита. Модерните заключващи механизми се групират на два раздела – централни и независими. Централните имат само една ключалка, чиято функция е да контролира многоточков заключващ механизъм, като шиповете са наместени от всички страни и с едно превъртане на ключа се създава връзка с касата на няколко места. Докато независимите заключващи системи имат по две секретни ключалки, всяка от които контролира няколко точков заключващ механизъм. Патроните на тези ключалки имат специално бронировка с вдлъбнати капачки, които не позволяват разпробиване с никакви приспособления. Процедурата по разбиването непременно трябва да е максимално затруднена, което е сигурен белег, че вратата е достатъчно здрава и устойчива. Съществуват и метални врати, които се заключват чрез чип. Този начин Ви позволява да разберете винаги, когато някой се опита да проникне в дома Ви.

2333

Металните врати имат празнина, която се пълни с различен материал. Този пълнеж предоставя топло и звукоизолацията на дома. Тук можем да изброим следните неща: минерална вата, полистирен, хартия, стърготини, силикон и др. Изолацията на вратата е важен елемент, тъй като определя огнеустойчивостта и токсичността й.

Вратите притежават не само защитни функции. Така се превръщат във важен елемент от интериора на дома Ви и затова не трябва да се пренебрегва външният вид на вратата. На пазара на врати съществува огромно разнообразие от качествени входни врати, като може да намерите модела врата, който ще пасне подобаващо за Вашето жилище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *