Изборът на вътрешни врати не е нещо просто за решаване

Вътрешните врати са необходимост. Разход, който трябва да направите за да добие завършен вид вашият дом.Те имат функцията да отделят стаите една от друга с цел изолиране на шум, температура, да създадат нужната уединеност.

Също така красивите вътрешни врати придават допълнителена индивидуалност на помещенията.Добре подбраната врата освен практична може да бъде и красива.

Но преди да пристъпите към покупката на вътрешни врати е добре да се запознаете с някои особености на тези врати.В следващите няколко реда ще се опитаме да бъдем максимално конкретни, за да ви бъдем полезни при избора на вътрешни врати.

Тенденциите в последните години са към приложението на всеизвестните МДФ врати когато става въпрос за вътрешни врати. Накрадко те са:

по-евтини и с по-съвремеменен дизайн в сравнение с дървените врати;

предлагат много по-адекватни визии в сравнение с ПВЦ вратите.

Може да се каже, че в момента именно въпросните мдф врати са най-актуалният избор.

Но отивайки в най-близкият магазин за врати и търсейки просто „мдф врати“ не е достатъчно.Дори напротив:

Когато търсите врати изисквайте информация от съответният тъговец дали предлаганите вътрешни врати са МДФ или ХДФ! Защото ХДФ СА ПО-ЗДРАВИЯТ ВИД ВРАТИ! Ако искате повече детайли за разликите между МДФ и ХДФ вижте в тази статия. За сега просто знайте, че ви препоръчваме по-качествените ХДФ врати. И имайте предвид, че предлаганите в сайта Хубава Врата вътрешни врати са амо от ХДФ, но тъй като по принцип не разбират когато им се каже „ХДФ врати“ ползваме неточното име МДФ врати! 🙂

Другото нещо, което ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трабва да проверите е дали покритието не е хартиено фолио! Не купувайте вътрешни врати с хартиено покритие, а с покритие от ПВЦ фолио или естествен фурнир!Това гарантира здравина на повърхността, по-малко надраскване на вратата и повече устойчивост на влага.Има варианти на хартиено покритие за врати, което се съсипва дори само от миещи препарати!Внимавайте!

Третият компонент, който е важен: има врати с прав перваз, врати с объл перваз и врати с обла каса плюс объл перваз. Но това въпрос свъраз с дизайна и вие си решавате, какво ще предпочетете.Въпрос на вкус! 🙂

На кратко, когато избирате вътрешни врати препоръчваме да проверите:

-дали са МДФ или ХДФ;

-дали покритието не е хартиено;

-первазите обли ли са или прави.

И тъй-като качесвеният монтаж е важен колкото и качеството на самата врата, то ви обещаваме следващата ни статия да е за това какво значи качествен монтаж на една вътрешна врата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *