Входна врата в цвят махагон и прозорци с орнаменти

Входни врати за външни условия

Входната врата  впечатлява винаги! Пред нея се изправят всички приятели и съседи, идващи във Вашия дом и заставащи на прага му. И не само това, може да потвърдим, че входната врата е определяща за цялостната визия на жилището.

Подходящи входни врати за външни условия

Хол с дивани в сиво и висящи лампи

При входните врати за външни условия има едно много важно правило – те трябва да са издръжливи и на всякакви промени във времето. Това задължава, купувайки врата, да се съобразите не само с външния ѝ вид, размера ѝ, а и с това, дали няма да се захаби прекалено бързо нейното покритие. Тя трябва да е по-здрава, по-тежка и максимално да затрудни, опитващите нежелани непознати да я преодолеят.

Варианти за входни врати

Едни от най-добрите варианти  за такава врата са металните и блиндираните врати.

  • Металната врата е допустимо да бъде изложена на пряк досег с атмосферните условия, тъй като с времето, дори и да има захабяване по нея, тя може да се пребоядиса.
  • Блиндираната врата е доста по-здрава и е със стоманена вътрешна конструкция. При нея има и още по-добра изолация, както и се предлагат подобрени модели с прахово-боядисано покритие, което е и допълнително подсилено UV защита.

​Мерки относно сигурността на вратата

Когато сте изправени пред възможността да си избирате входна врата, то е добре да търсите определени характеристики свързани със сигурността. Понеже къщите често се намират в изолирани местности, то при тях трябва наистина да разчитате само на сигурността на вратата си. Именно, тогава тя трябва да е снабдена с:

  • заключваща система с повече ключалки, които да работят без да са зависими една от друга;
  • пасивни шипове, които може да са 3, 6 или 8 на брой, които да попречат на възможността крилото да се извади от касата;
  • бронирани капачки, които са на патроните;
  • прагове – още по-трудно е когато те са метални, а не просто от дърво или мрамор;
  • аларма – някои къщи разполагат със СОТ, но не всеки има достъп до такъв тип обслужване. В момента вратите са модернизирани до толкова, че някои предлагат алармена система,която не е свързана със СОТ, но пък издава толкова силен звук, че веднага ще привлече вниманието на съседите или на някой, дори само преминаващ, ще разбере, че нещо не е наред;
  • шпионка;
  • сигурността може да надгради, когато се монтира и втора входна врата, като тя може да е просто интериорна врата с по-голяма плътност.

Каквато и врата да изберете за жилището си, то трябва да сте напълно сигурни в нейната устойчивост и сигурност, но все пак да не забравяте, че и външният ѝ вид трябва да Ви харесва, за да почувствате удовлетворение от покупката си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *