Входни врати за външни условия

Входната врата е едно от първите неща, които правят впечатление на нашите гости, които идват в дома ни, а също така и на просто преминаващите хора.

Подходящи входни врати за външни условия

При входните врати за външни условия има едно много важно правило – те трябва да са издръжливи и на външни атмосферни условия. Така трябва да се съобразяваме не само с външния вид на вратата, размера й, а и с това дали няма да се захаби прекалено бързо нейното покритие. Тя трябва да е по-здрава, по-тежка и максимално да затрудни отварянето й от нежелани посетители на нашето жилище.
Едни от най-добрите варианти  за такава врата са металните и блиндираните врати.
Металната врата е подходящо да бъде изложена на пряк достъп на атмосферни условия, тъй като с времето дори и да има захабяване по нея тя може да се пребоядиса.

Блиндираната врата е доста здрава и е със стоманена конструкция. При нея има много голям избор от плоскости.

Когато правим избора си за входна врата то е добре да вземем и някои превантивни мерки за сигурност. Понеже къщите са малко по-изолирани и трябва наистина да разчитаме само на сигурността на вратата ни, е добре тя да има:

  • повече от една заключваща система, която да е независима една от друга;
  • пасивни шипове, които може да са 3, 6 или 8 на брой, които да попречат на крадеца да извади крилото от касата;
  • обърнати капачки;
  • прагове – още по-трудно е когато те са метални, а не просто от дърво или мрамор;
  • аларма – някои къщи разполагат със СОТ, но не всеки може да си позволи този тип услуга. В момента вратите са модернизирани до толкова, че някои предлагат алармена система,която не е свързана със СОТ, но пък издава толкова силен звук, че веднага ще привлече вниманието на съседите или на някой дори само преминаващ, че нещо не е наред;
  • шпионка;
  • допълнителна сигурност може да се създаде, когато се монтира и втора входна врата, като тя може да е просто интериорна врата с по-голяма плътност.

Каквато и врата да изберете за жилището си то трябва да сте напълно сигурни в нейната устойчивост и сигурност, но все пак да не забравяме, че и външнияъ й вид трябва да ни харесва, за да почувствате топлотата и уюта на дома си.

Вашият коментар