Входни врати за всяка ситуация.

Местата където може да се постави входна врата са неограничени. Като средство за защита от заобикалящата действителност, като параван или украса, входната врата се използва за входове на блокове, апартаменти, къщи, мазета, вили, тераси,  тавански помещения,  квартири под наем,  магазини, складове,  ресторанти, заведения, бунгала, паркове и градини, салони, гаражи, дворове, към пещера, на кино, болница, училище, банка, пожарната, полицията, към стълбище, за  всяка институция и ситуация. Списъкът е дълъг.

    867519228d1d5325856fc61d710ded0e_XLВходната врата е станала безценна и незаменима. Тя е разпростряла своите владения във всяка една област и сфера на живота. Нейното приложение е нараснало и входната врата вече се използва за всяко място което човек иска да опази и прегради от околните. От там идва и цялото разнообразие на избор при закупуване на входна врата което предлага бранша. Понякога обаче многообразието пречи на правилната преценка-къде, каква врата да се постави. Е едва ли някой ще монтира трезорна врата на магазина си или стъклена врата на трезора на банката си, но въпреки това избора на правилната врата като характеристики, цвят и модел-остава труден. Във всички тези  ситуации  може да се намери решение при избора на входна врата. Има няколко вида входни врати, които ако се ползват с правилното си предназначение, могат да функционират доста добре и заедно с това да създават комфорт на ползващите. Категориите зависят от мястото на което ще се поставя вратата и в повечето случаи критериите са препоръчителни. Разновидностите  на  входните врати са за:

  • Входове на жилища – големи като габарити, може да са двукрили- за по голяма повърхност на преминаване от живеещите в сградата. От две части-метална долна и горна стъклена, изцяло стъклена с метални рамки или изцяло метални. При повечето такива врати задължителна част са табла върху нея или до нея със звънци, пощенски кутии и табло за информация.
  • Апартаменти, къщи вили и др. –блиндирани, метални, дървени, в комбинация от материали, с MDF панелни плоскости. Разнообразието е голямо, но е добре да се има в предвид, че вратите които ще са изложени на външни условия трябва да са с влагоустойчиво или водоустойчиво покритие и такива части.
  • Мазета и тавани – има различни предпочитания- някои хора избират за тази част от собствеността им най- здравите врати от всички на целия дом. Други са непретенциозни към тази част на имуществото и поставят най-обикновени  врати. Въпрос на избор, според съдържанието на помещението.
  • Складове, гаражи – големи, няколкокрилни, ролетни, метални, дървени, от ковано желязо, алуминиеви и др.
  • Парк, градина, лагер, къмпинг – всякакви – метални, дървени, от ковано желязо, решетъчни, от тел.
  • Салон, кино, мол, църква, болница, банка и за всякакви институции-Отново всякакви модели, но по скоро големи като размери, двукрили, метални, стъклени, метал със стъкло, витрини, противопожарни, бронирани, подсилени.
  • Магазини, заведения – От естетическа гледна точка или с рекламна цел-повечето са тип витрини-остъклени в голяма част от площта си. Могат да са дървени, метални или в някаква комбинация.

Практиката е показала, че тези варианти са сред предпочитаните и използвани, в категориите.Разбира се има и изключения, но това е въпрос на лично виждане и преценка според индивидуалния случай.

Вашият коментар