Куче пред вход на къща с цветя

Входна врата – критерии при избора

Лятото е сезона не само на отпуските, но и на ремонтните дейности. Много от тях завършват с поставяне на нова входна врата, с която да си осигурим сигурност и топлина за наближаващата зима.
Но как да изберем правилната при това разнообразие на пазара? Тук на помощ идват опитните продавач-консултанти в магазините за врати. За да могат обаче те да ни помогнат да направим правилен избор, все пак трябва да отидем подготвени и с идеята, как всъщност си представяме нашата входна врата. Така бихме могли да си спестим време и да избегнем разочарованието от закупуването на неправилна покупка.

Главните фактори при избора на външни врати са : заключващ механизъм, дебелина на крилото, топло и шумоизолация, покритие, и не на последно място –  дизайн на вратата.

Заключващ механизъм – Без надеждно заключване не можете да бъдете спокойни в сигурността и защитата на своето жилище, без значение дебелината и здравината, които притежава като характеристика самата врата. Затова хората с опит зад гърба си в подобни премеждия препоръчват входните врати да притежават два класа заключвания и двете опции да имат съвсем различен тип и род ключалки. Също така е добре да се информирате, дадената врат притежава ли шипове и колко са.

Дебелина на крилото – Дебелината на крилото на вратата е главен акцент, влияещ върху надеждност. Колкото по-дебело е крилото, толкова по-трудоемко би могло да се разбие. Ако е по-тънко – това позволява на натрапцниците много по-лесно да го преодолеят.

Топло и шумоизолация – Вътрешната част на крилото на качествените врати се разработва от частици, които не само биват използвани като изолатори и поддържат топлината, но са в същото време и звукоизолиращи и пожароустойчиви. Лесно може да квалифицираме към материалите, пример: каменната вата. Една от най-важните разлики между останалите видове изолации и каменната вата се състои в това, че нишките ѝ издържат на повече от 1 000 °С без да се разтопят.

Материал на вратата –  Повечето входни врати на пазара са с MDF покритие. Такива разновидности биват сплъстени дървесни стърготини, които предлагат по-натурален изглед след лакиране. Други материали, от които може да изработят са стомана или дърво. Bceĸи oт тях има cвoитe плюсове и минуси. Изработените oт cтoмaнa врати ca процентово по- трайни и устойчиви на метероологичните условия, a дървените ce отличават cъc стил и елегантност.

Дизайн на вратата – Производителите на входни врати са осъзнали нуждата на потребителя не само от надежден, но и от естетически издържан продукт. В момента на пазара се предлага огромно разнообразие от модели и цветове, които биха задоволили всеки вкус.

Каквато и врати да изберете за своя дом, не забравяйте, че това е първото нещо, което гостите виждат от дома ви – нека останат възхитени!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *