интериорни врати

Видове интериорни врати

Ако в момента сте в ремонтна дейност или имате намерение да направите промяна, чрез смяна на вече не добре изглеждащите си интериорни врати, с нови, то различните варианти могат да преобразят дома Ви.

Ето, няколко варианта за нова интериорна врата за Вашия дом

  •  Стъклени врати

Голямо предимство имат стъклените интериорни врати, защото е напълно възможно да направите заявка според предпочитанието си– матирани, с орнаменти, фигурки или с какъвто си пожелаете принт.

Матирането става чрез пясъкоструйка. За целта има готови фигури под формата на шаблони от плътен материал или фолио. След това се извършва матиране на непокритите части на стъклото.

Единият от предлаганите варианти е стъкло Fabric, което е ламинирано. Процесът на изработка е термичен. Той включва слепването на две стъкла, между които се поставя цветен или орнаментен слой. Слепването става с етилен, венил и ацетат, т. нар. EVA фолио. Намиращият се във вътрешността слой, може да бъде от плат, нетъкан текстил или фолио, като фолиото може да се изработи в различен цвят. Фолиото и принтът могат да са различни от двете страни.

Ламинираните стъкла са за предпочитане, защото при удар на стъклото, благодарение на връзката между междинния слой и стъклото, всички части от счупеното стъкло се задържат към слоя, запазвайки цялостта на стъклото. Намалява се опасността от нараняване, което квалифицира тези стъкла като безопасни.  Може да срещнете и друг вариант, например, с огледала, като те служат за врата на вграден гардероб и в същото време за огледало. Така си създаваме удобството две в едно – гардероб и огледало.

  • Плъзгащи врати

Когато жилището Ви е по-малко на площ и не разполагате с достатъчно на брой стаи, насреща идват плъзгащите врати. Те могат да се позиционират, така че да разделят едно помещение на две отделни стаи.

Един оригинален вариант за запазване на свободно място са плъзгащи врати, но с извит механизъм. При тях движението е под определен ъгъл, следвайки определена крива, съобразена с местоположението. Подходящи са за тераса и разделяне на хола от кухнята, както и за баня. Добре е да се сливат с пространството като негова естествена част.

Изборът, кой от описаните типове врати е подходящ за домa Ви, оставяме изцяло във Вашите ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *