интериорни врати

Видове интериорни врати

Ако в момента сте в ремонта дейност или имате намерение да подмените старите си интериорни врати с нови, то различните варианти могат да преобразят дома Ви.

Ето няколко варианта за нова интериорна врата за Вашия дом:

  • Стъклени врати

Голямо предимство имат стъклените интериорни врати, защото може да си ги поръчате по ваш вкус – матирани, с орнаменти, фигурки или с какъвто си пожелаете принт.

Матирането става чрез пясъкоструйка. За целта се използват готови шаблони на фигури от плътен материал или фолио. След това се матират откритите участъци на стъклото.

Единият вариант, който може да изберете, е стъкло фабрик, което е ламинирано. Процесът на изработка е термичен, като се слепват две стъкла, между които се поставя цветен или орнаментен слой. Слепването става с етилен, венил и ацетат, т. нар. EVA фолио. Вътрешният слой може да бъде от плат, нетъкан текстил или фолио, като фолиото може да се изработи в различен цвят. Фолиото и принтът могат да са различни от двете страни.

Ламинираните стъкла са за предпочитане, защото при удар на стъклото, благодарение на връзката между междинния слой и стъклото, всички счупени парчета се придържат към слоя, запазвайки цялостта на стъклото. Намалява опасността от нараняване, което квалифицира тези стъкла като безопасни.  Може да срещнем и друг вариант, например с огледала, като те служат за врата на вграден гардероб и в същото време за огледало. Така си създаваме удобството две в едно – гардероб и огледало.

  • Плъзгащи врати

Когато жилището ни е по-малко на площ и не разполагаме с достатъчно на брой стаи, насреща идват  плъзгащите врати. Те могат да се поставят, така че да разделят едно помещение на две отделни стаи.

Един оригинален вариант за спестяване на място са извитите плъзгащи врати. При тях движението става под ъгъл, по дадена крива или навън. Подходящи са за терасни помещения, разделяне на хола от кухнята, както и за баня. Добре е да се сливат с пространството като негова естествена част.

Изборът коя е с подходящата за домa Ви оставяме изцяло във Вашите ръце.

Видове интериорни врати
Оцени тази статия

Вашият коментар