врати

Стопери за врати

Аксесоарите за врати са най-разнообразни. А стоперите са именно тези, които вратите обичат. На пазара може да намерите всякакви видове – интересни, причудливи, атрактивни.

Нека разгледаме по-обстойно тези така необходими малки помощници в дома ни:

Освен на вратите, стоперите могат да се закрепят на всякакви стъклени системи или други мебели. Те се изработват от силиконови сплави, висококачествена двустранно хромова хартия, пълноцветно напечатана и двустранно ламинирана. Могат да бъдат както едностранно, така и двустранно напечатани и изрязани по неправилна форма, съобразена с нашите изисквания, за още по-голяма ефективност.

Има много и различни видове стопери:

  • Самозалепващите не са добър вариант за баня. В мокри помещения е добре стоперът да е монтиран. Заради влагата двойното залепващо не е много ефективно, но ако все пак искате залепващ се стопер, подсилете двойното залепващо с монтажно лепило.
  • Клиентите често не правят разлика между буфери и стопери. Тук е мястото да отбележим, че стоперите се поставят на пода. Те предотвратяват отварянето на вратата до край, докато буферите се монтират или лепят на стената и поемат удара от вратата. Особено важно за домове с малки деца, инвалиди и  възрастни хора, е да има стопер, който да гарантира свободата на обитателите, при преминаване през помещенията, без да има опасност за тях. Днес вече се предлагат много разнообразни стопери и буфери. Всеки може да си избере според цвета и интериора на стаята идеалния модел. Важното е да не се спирате на най-евтините варианти, а да  заложите на качествени стопери.

Някои от тях могат да поемат до определено тегло врата. Добре е да уточнявате за интериорна или входна търсите, за да Ви насочат към най-подходящия. Защото понякога клиенти, незапознати с това, подбират стопер за по-лека врата и поставен до тежка входна той практически е безполезен. Стопери се продават във всеки магазин за битови потреби, паркети, мебели, железарии и магазини за врати. Може би най-разумно е да посетите някой шоурум за врати, където ще може да посочите за каква точно врата Ви е необходим.

  • Самозалепващите се полиуретанови буфери са добра идея. Те са изработени от 100% полиуретан с акрилен адхезив. Използват се там, където има шум, опасност от подхлъзване, надраскване или стъргане.
  • На пазара се продават и стопери с аларма. Те не са подходящи за дома, а по-скоро за хотел или офис. Захранват се с батерия и при отваряне се задейства сирена. Малко по-скъпи са и имат най-вече охранителна функция.
  • За детската стая има много и различни забавни варианти, така че може да подарите на детето си сигурност и усмивки на ниска цена.

Стоперите са онази малка подробност, която обаче върши много функции. Те са приятелите на вратите и дома Ви. Не се лишавайте от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *