Интериорна врата серия Стандарт, модел 014 от HDF материал и стъкло

Смяна на интериорни врати

Летните месеци дойдоха и стана време за ремонт. Много хора предприемат тази крачка с цел да освежат жилището си или да променят интериора, други пък избират варианта основен ремонт. Малко хора се замислят от самото начало за подмяна на вътрешните врати.

Някои, докато обикалят по магазините за строителни материали, подови настилки, мострени зали за обзавеждане и т.н, разбират че ще е добре да си подменят и вратите. Те обикновено търсят и в интернет за интериорни врати цени, като се надяват да намерят най-изгодното решение. Така малко се увеличава предварително определения бюджет, но все пак – „по-добре късно, отколкото никога”, както гласи една стара поговорка. Да, това е така, защото ако по-голямата част от обзавеждането е сменена, рано или късно се забелязват старите врати, които са захабени или грозни. Тогава започваме да обмисляме вариант и за тяхната подмяна, но дали това няма да е равносилно на още един ремонт.

В България по-голямата част от жилищата в градовете са панелни и там има една особеност – метални каси, които са вкопани в панела. Премахването им е трудоемко и точния момент за това е по време на ремонт, който засяга шпакловане, боядисване или поставяне на тапети на стените. Представете си, че всичко това е приключило и Ви се наложи да махнете касите. За да не изпаднете в тази лоша ситуация, по-добре да отделите още отначало време, средства и усилия.

В случай, че не успеете, или прецените че моментът не е подходящ, приоритет са ви други неща и т.н. – има една алтернатива. Ако вече сте направили ремонта, не искате да правите ремонт или просто искате да замените вашите врати, има възможност и това да се случи. В такъв вариант ви е необходимо да намерите каса с плаващи первази, за да може да се облече цялостно зида и старата каса да не се вижда. Недостатъкът на това решение е, че старата каса отнема място за монтаж и ще се монтира врата с по-малък размер, т.е. ще се стесни чистия отвор на вратата.

Помислете, преди да предприемете важната крачка! Потърсете помощ от специалист в областта! Изисквайте оглед на място от монтажниците и задавайте всякакви въпроси, които ви интересуват! Ремонтите са в разгара си, действайте и ще останете доволни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *