Mетална входна врата на сграда обрасла в зеленина и цветя

Седем съвета за по-лесен избор на входна врата

Изборът на входна врата е много важен и в никакъв случай не е за пренебрегване. Тя е лицето на домът Ви и се забелязва още далеч преди прага. Ще Ви разкрием седем неща, на които да наблегнете за по-лесен избор:

Визия

Много важно е на какъв модел ще се спрете. Желателно е той да е добре съчетан с интериора на дома Ви. Ако интериорните Ви врати имат по-изразителна фрезовка, за препоръчване е входната врата да бъде по-изчистена и не с толкова натрапващи се шарки. Тази препоръка е ако желаете Вашето жилище да изглежда по-стилно.

Строителен отвор

Много важно е да знаете, с какъв строителен отвор разполагате. Много често клиентите предполагат, че имат стандартен размер и всяка врата може да се постави. За жалост това не е точно така, тъй като по-голямата част от вратите се предлагат само в определен размер. За препоръчване е да се направи консултация със специалист. Той ще Ви консултира и даде необходимите препоръки. По този начин ще улесни Вашия избор и ще спестите, дори средства.

Цвят на вратата

Той е много важен за цялостната визия на дома Ви и трябва да бъде добре съчетан с останалия интериор. За препоръчване е избрания от Вас артикул да бъде с различен цвят от този на стените и пода, за да може да се отличава, а не да се слива с тях. Също за препоръчване е тя да бъде съчетана с цветовете на интериорните врати или дограмата.

Място за извършване на монтаж

От голямо значение при избора на врата е, това къде тя ще се постави. Ако е за къща за външни условия, силно препоръчително е вратата да бъде от материал, който е устойчив и има UV защита, за да няма изменения от атмосферните условия.

Бюджет

Той е ключов и определящ фактор при избора на врата. Решението Ви, е добре да се съобрази с лимита на бюджета, с който разполагате и качеството на вратата. Много често срещано е да се избере по-бюджетна врата, която след малък период от време се налага да бъде сменена. Намерете златната среда!

Материал на изработка

Не е без значение от какъв материал е произведена  вратата, понеже това е ключово и определящо за нейната ефективност и дълголетие. Ако вратата е за външни условия трябва да прецените избора на материал – той трябва да издържа на атмосферните условия. Ако пък вратата е за апартамент или вътрешна входна врата за къща, то имате богат избор и може да поставите врата от всякакъв материал.

Сигурност и надеждност

Всеки, който е взел решение да поднови входната си врата се интересува от нейната сигурност и заключване. В зависимост от моделите, заключването може да бъде с метални шипове. Те влизат в касата в три посоки – надолу, нагоре и встрани. Друг вариант са активни и пасивни шипове, които влизат в касата само встрани.

Входната врата е инвестиция, която се прави за години напред и с нейния избор трябва да се подходи внимателно и прецизно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *