Трапезария с маса, червени столове, украса и врата тип хармоника

Понятия при интериорните врати

С настоящата статия ще Ви разкрием и дадем яснота в значението и тълкуването на някои от понятията, свързани с вратите.

Издръжлива и устойчива повърхност

Това понятие не визира само външната част на вратата. Тук имат своето значение имат елементите свързани със стъклото, гумените уплътнения, касата, крилото.

Висококачествената повърхност и лаково покритие са гаранция за поне 10 годишен идеален външен вид на изделието. Напълно в реда на нещата е да се допусне, че вратата ще бъде изложена на известно количество въздействия, ще бъде огрявана от слънчеви лъчи или почиствана редовно. Предвидени са и препаратите, които се прилагат за повърхностното почистване на интериорни врати. Те не бива да са агресивни, дори навлажнена с вода кърпа би свършила идеална работа.

Качествено лепене на декоративните повърхности

Декоративните повърхности са най-често ламинат или фурнири. Качеството на залепването им зависи от технологията на лепене, от лепилата и от производителя. Лепилото трябва да може да изтрае без да се разпада много дълго време, поне следващите 50 години. Няма как обаче, това да се види и разбере при покупката. Гаранцията е само сертификатът на производителя. По принцип сертифицирането на интериорните врати не е задължително, прави се само по желание на производителя. Тогава задължително погледнете гаранционните условия!

Изкривяване

Ако става въпрос за врати с високо качество, не е редно да настъпват каквито и да е деформации, дори и при много нетипични условия на времето като изключителни горещини или много ниски температури, както и влажност под 20%, ако говорим за външни врати.

Изолация

Става дума за т.нар. изолация на шум, топлоизолация. При интериорните врати се следи предимно за звукоизолацията на въздуха. Целта на тази изолация е да не се налага, когато сте в стаята си, да шепнете и да ходите на пръсти, за да не събудите хората в съседната стая. Ако това влиза в приоритетите Ви, попитайте кои са най-добрите материали за целта.

Нахвърлихме Ви основните и ключови понятия при вратите. Сега, спокойно можете да зададете въпросите си към квалифицирания персонал в магазините. По отговорите, ще познаете професионалистите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *