Блиндирана входна врата в бяло, модел Т102 с пасивна дръжка

Най-подходящата входна врата за дома ни

Всички сме ентусиазирани, когато се преместваме в ново жилище. Стараем се всичко да е на мястото си и да изглежда перфектно. Искаме да изпипаме всеки един детайл прецизно. Разнообразието от предлагани мебели, врати и дограми може да ни обърка. Трудно е да преценим кое е най-подходящото за дома ни, особено ако за пръв път правим избор за обзавеждане. Консултацията с интериорен дизайнер ще струва пари, а и изборът няма да е наш, а негов. Разгледайте предварително всички оферти, до които можете да достигнете, и вземете решение! Така вашият дом ще е обзаведен и подреден по ваш вкус.

Да започнем от самото начало, от входа на дома ви. Изборът на входна врата за жилището не е толкова трудна задача, стига да се съобразите с някои важни подробности. Ролята на вратата е не само да декорира и да разделя пространствата, а и да пази дома от чужди посегателства. На пазара се предлагат метални врати с различни видове заключващи системи. Преценете от каква ще имате нужда! Разпространените модели са с една или две заключващи системи, като заключването може да е двустранно или тристранно.

Друг важен момент е избора на материал, от който да е изработена вратата. Най-разпространени в момента са металните и изработени от МДФ врати. Преценете дали металът е подходящ за входа на дома или интериора му. Другият вариант е МДФ материал, който е по- луксозен и позволява по-добро съчетание с отанаите елементи в дома.

За да сте сигурни, че сте се спрели на подходящата ключалка или материал, трябва да сте преценили дали това ще е врата за къща или апартамент, на открито ли ще бъде поставена или в помещение. Ако вратата е за вход на къща, добре е да се спрете на по-здрав материал и да направите навес, за да я предпазите от влага при дъжд или сняг.  Помислете и какъв праг ще има вратата! Това трябва да е съобразено предварително.

Цветът на входната врата също е от значение. Съобразете каква е тоналността в обзавеждането и си изберете най-подходящата разцветка. Не се стремете да сложите в дома си еднакви по модел и цвят врати, но все пак съобразете цветовото съчетание. Друг добър вариант е да започнете от вратата и след това да решавате какви ще са мебелите, килимите, ламината и т.н.

След като сте си избрали модела, направете поръчата и не я монтирайте сами! Майсторите си знаят работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *