Входна врата модел Т-108 в тъмен цвят

Кои са основните характеристики на блиндираните врати?

Блиндираните врати са отлично решение, когато искате да осигурите защита в дома или офиса си. Те се явяват значителна преграда пред опитващите се да проникнат с взлом. Блиндираните входни врати притежават няколко характеристики, основните от които ще опишем в следващите редове.

  • Здравината е водеща при новите блиндирани врати, доказано е че те могат да издържат на всякакви техники за влизане с взлом. Последни данни сочат, че крадците проникват в жилището именно през вратите, а не през прозорците. Ако блиндираната врата е по-качествена, при купуването ѝ с нея вървят указания, които показват към какви инструменти и престъпни хватки тя е устойчивива. Много са фирмите, предлагащи на пазара такива артикули, повечето от тях дават гаранция за тяхната защитна функция срещу кражби. Има разнообразни видове блиндирани врати с различна степен на защита (някои са със стъклени панели например, а други имат устойчивост към куршуми).

 

  • Не по-малко важно е и вратата да изглежда добре. Освен подсилена, тя трябва да бъде и красива, да отразява индивидуалния стил на домакинството. Все пак става въпрос за мястото където живеем, в повечето случаи с любимите си хора. Мястото, на което се събираме с приятели и познати, където отглеждаме децата си. От съществено значение е, блиндираната врата да бъде част от интериора на жилището, да успее да се слее с него, а не да стои като придатък. Цветовете, покритията и изработките (остъкляване, декорации) при този тип врати е много разнообразно, въпрос на личностно виждане на клиента. Има възможност и за монтиране на врата по поръчка, в случай че размера на входа е по-голям или по-малък от стандартните.

Най-добрият вариант при избора на блиндирана врата, е тя да съчетава в себе си сериозни мерки за сигурност и дизайн, според интериора на вашия дом. Голяма част от за врати предлагат сертификати за издръжливост срежу атака (даващи се след специални тестове в независими лаборатории), на които спокойно може да се доверите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *