Крадец отваря врата

Как да предпазим входната врата и дома си от крадци?

Във всяко семейство входната врата е достъпна и отворена за едни и заключена за други. Заключена е, защото всички целят да се предпазят от крадците и неправомерното им влизане. Не може да разчитате на малкия им опит, защото има изключителни професионалисти, специализирани в това, което вършат. Досещате се, че е много неприятно, да се приберете от работа и да видите дома си разхвърлян и ограбен.

Престъпниците предпочитат спокойствието и поради това дебнат ситуации, при които в дома няма кой да ги възпрепятства. Ако набележат жилището Ви, то е много вероятно съвсем скоро да влязат в него. Ваша грижа и задача е да ги затрудните максимално и да направите опитът за обир на Вашият дом едно неприятно изживяване за тях.

Снабдете се с качествена входна врата

За да се защитите, трябва да почнете да мислите като крадец и да набележите слабите места на дома си. Започнете с ключалката! Подменете я с по нова или просто сменете входната си врата, ако смятате че е слаба и може лесно да се разбие. Една здрава блиндирана врата е трудна за отваряне и би ги забавила, а е възможно дори, да ги откаже напълно. Във фирма Доорман се предлагат качествени врати, които могат да защитят всеки дом от набезите на престъпниците.

Не подценявайте прозорците

Имайте предвид, че има обирджии, които освен през блиндирани врати, проникват и през прозорци. Подсигурете се, особено ако имате плъзгащи врати или прозорци! Подпрете ги с някоя летва, така че да възпрепятствате отварянето им отвън.

Предупредителни стикери

Друг начин, да се подсигурите, е да си сложите стикер на входната врата. Може да е за зло куче или за охранителна система. Това би ги поставило в ситуация да се замислят, а и може да ги забави.

Аларма и камера

И накрая, бихме Ви препоръчали да си поставите аларма. Тя няма как да ги спре физически, но поне е шумна и съседите определено ще чуят и сигнализират. Отделно инвестирайте в камери, чрез които на живо може да следите какво става в дома Ви. Това, определено, би бил сполучлив начин да реагирате светкавично, където и да сте.

Ако домът Ви е набелязан, той в повечето случаи ще бъде и посетен. Затова трябва да направите максималното, за да се защитите и да забавите влизането с взлом. Времето, през което крадеца се бави, може да помогне за това, той да бъде заловен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *