бяла врата

Как да поддържаме вратите си изрядни?

Гаранционен срок и поддръжка

Всеки продукт има определени години, при правилна експлоатация, гаранция. Тя се дава от производителя и може да се използва при нужда. В периода даден като гаранция на продукта, производителят се задължава да поддържа качеството на продукта. Когато тази гаранция изтече, е желателно и самият клиент да поддържа добре продукта.

Блиндираните врати също имат гаранция, в рамките на която производителят отстранява проблемите, относно продукта и монтажът му. Поддържането на пантите и патроните на вратата е важна част за правилното ѝ функциониране.

Поддръжка на различните видове панти

Поддръжката на пантите става със смазване на определен период, включващо специални спрейове за панти, които значително подпомагат отварянето и затварянето на вратата. Има различни видове панти – осеви, лагерни, летящи. Всеки вид има различна функция и е подходящ за определен тип врати.

Лагерните панти са подходящи за интериорните врати, като имат приложение при по-тежка структура на крилото. Те се инсталират направо в деня на монтажа, като това позволява да се регулира крилото и закрепването му към касата. Използват се за безфалцови интериорни врати, при които е без значение посоката им на отваряне. Поддържат се лесно, като редовно се смазват лагерните връзки със спрей за панти или машинно масло.

Друг вид използваеми панти за интериорни врати, са осевите. Те позволяват олекотяване на крилото. Те се монтират на фалцови врати, защото са предварително монтирани на крилото. При тях е важно да сте наясно предварително накъде желаете да се отваря вратата. Не могат да се регулират във височина, защото са предварително разпробити в крилото и касата.

Летящите панти са много удобни за врати на помещения, които се използват от много хора и е важно да се отвори вратата по най-бързия начин,  без значение от посоката. Използват се при врати на офиси, ресторанти, административни сгради и др. Хубавото при летящите панти е, че те имат друга структура и периода на експлоатация е по-голям, поради възможността на отваряне на крилото.

С които и панти да са Вашите врати, трябва да полагате за тях грижи, като ги смазвате с необходимите продукти редовно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *