Как да поддържаме вратите си изрядни?

Всеки продукт има определени години а правилна експлоатация, на базата на които се дава гаранция от производителя. В периода даден като гаранция на продукта, производителя се задължава да поддържа качеството на продукта. Когато тази гаранция изтече е желателно и самият клиент да поддържа добре продукта.

 

Гаранция и поддръжка

 

Блиндираните врати също имат гаранция, в рамките на която производителя отстранява проблемите относно продукта и монтажът му. Поддържането на пантите и патроните на вратата е важна част за правилното и функциониране.

Поддръжката на пантите става с често смазване със специални спрейове за панти, които улесняват отварянето и затварянето на вратата. Има различни видове панти – осеви, лагерни, летящи. Всеки вид има различна функция и е подходящ за определен тип врати. Лагерните панти са подходящи за интериорните врати, като позволяват по-масивна структура на крилото. Те се поставят в деня на монтажа, като това позволява да се регулира крилото и закрепването му към касата. Използват се за без фалцови интериорни врати, при които няма значение на къде ще се отварят. Поддържат се лесно, като редовно се смазват лагерните връзки със спрей за панти или машинно масло. Друг вид подходящи панти за интериорни врати са осевите. Те позволяват олекотяване на крилото. Те се монтират на фалцови врати, защото са предварително монтирани на крилото. При тях е важно да се знае предварително на къде ще се отваря вратата. Не могат да се регулират във височина, защото са предварително разпробити в крилото и касата. Летящите панти са много удобни за врати на помещения които се използват от много хора и е важно да се отвори вратата по най-бързия начин,  без значение от посоката. Използват се при врати на офиси, ресторанти, административни сгради и др. Хубавото при летящите панти е че те имат друга структура и периода на експлоатация е по-голям поради възможността на отваряне на крилото.

Които и панти да имаме на нашите врати, трябва да се грижим за тях, като ги смазваме с необходимите продукти редовно.

Вашият коментар