Спалня с червени завеси и модерна врата

Как да използваме старите интериорни врати за да внесем комфорт в дома?

Хармонична спалня в бежаво

В дома на всеки идва момент, в който е време, старите и толкова захабени врати, наложително да се подменят с нови интериорните врати. Някои сменят вратите, точно поради тази причина, а други – само защото на мода е нов модел или определен цвят, който ще повлияе освежаващо на цялостния интериор. Но какво да правите с амортизираните врати, които определено не са Ви нужни? Къде може да ги използвате в интериора или пък в градината?

Идеи за повторна употреба на старите интериорни врати

    1. Знаете, че трудно се намира място, къде да си оставите вещите, обувките, инструментите от гаража, саксиите с цветя! Една винаги нужна и необходима за всяка къща вещ, е секцията. Остава валидна още, дори и за съвремието ни, репликата на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!“, затова никога не е излишна още една секция, с възможност да се наредят всички вещи. Безполезните интериорни врати могат да се превърнат в идеални такива, етажерки или шкафове, които да поберат всичко останало навън, неприбрано и неподредено.
      2. Нали се сещате за масивни дървени паравани, които в древността са разделяли стаите в старите аристократични имения. Днес за това могат да се ползват овехтелите крила на вратите, като се поставят, например, в хола. Така ще се обособи отделна зона за четене или кафе, дори и спалня. След обработка на покритието, старата интериорна врата придобива уникален външен вид. Използването на различни бои и инструменти може да промени външния вид на вратите до неузнаваемост.
      3. Когато гаражът Ви е в хаос и не знаете кое къде е, много лесно може да организирате пространството и да подредите инструментите си. За целта може да използвате старите врати, като поставите винтове на тях, на които да закачите инструментите си. Може да направите сандък, в който да поставите обемистите предмети, които не ползвате често.

Това са само част от предложенията, за използване на старите интериорни врати. Винаги може да ги приложите в градината, като сандъчета за цветя и разсади. Различните нужди в едно домакинство, пораждат различни идеи за употребата на старите врати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *