Изтънченост и стил – красотата на интериорната врата!

Всеки, който се радва на нови интериорни врати иска максимално дълго време да ги запази във вида, в който ги е получил. Красотата на всичко ново е неоспорима, а за да я съхраните ще трябва да полагате грижи. Чистите врати правят веднага разлика и впечатление на всички посетители в дома. Неизбежно е да няма прах по тях, но ако ги почиствате редовно, няма как тя да се задържи. Това се отнася с пълна сила и за дръжките, защото те са в постоянно съприкосновение с множество бактерии.

Някои видове интериорни врати изискват и по-специална грижа, но не е задължително непременно да снабдите дома си със скъпо струващи хигиенни препарати. Ето, защо тук ще дадем яснота по основните точки, които да са Ви от помощ при почистването на вътрешните врати.

Боядисани дървени интериорни врати

  • Първо се премахва прахът от всички повърхности на вратата с мека и чиста кърпа или с четка за почистване.
  • Използвайте всички предназначени почистващи препарати специално за дървесни повърхности в домакинството, разредени, съгласно предписанията на опаковката.
  • Попийте с мека кърпа за почистване.

a27a3b73d355048c6bab885897085f62_XL

Лакирани дървени интериорни врати

  • Първо се премахва прахът от всички повърхности на вратата с мека и чиста кърпа или с четка за почистване. Не пропускайте да минете горната и долната част на рамката.
  • Почистването на лакираната интериорна врата става с влажна кърпа и специализиран препарат за дърво (Pronto). За удовлетворяващи резултати, чистете следвайки същата посока, в която са и линиите на дървото.
  • Подсушете врата с друга мека и чиста кърпа.
  • За приключване използвайте продукт с антибактериално действие за дезинфекция на дръжките на интериорната врата. Тези части са замърсени от контакт с мръсни ръце. Внимавайте да не окислите покритието на дръжките!

Това са правила за действие, които са основни. Те не са никак сложни, нито налагат някакви строги алгоритми. Единственото, което се изисква от Вас е да бъдете постоянни и да имате 10 мин. свободно време в месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *