входни врати

Добра шумо и топлоизолираща входна врата

С течение на годините и особено при навлизане в студените месеци, потреблението на ток се увеличава. Разходите за отопление се покачват рязко, което води до утежняване на бюджета. От съществено значение за отоплението на дома е да подберем правилната изолация на входната врата.

Най-важният компонент, от изолиращи елементи за едно жилище, разбира се е вратата. Ако притежаваме правилната входна врата, с добър изолационен материал, много голяма част от разходите ни за отопление биха намалели.

Има различни типове изолационни материали, които се използват в производството на интериорни и блиндирани врати, но три от тях са най-често срещаните и разпространени.

Типове изолационни материали за входни врати

  • Минералната вата е тип материал, получен при разтапянето на вулканична скала, заедно с други примеси, при температура от около 1600 градуса. Така получената маса се изтегля като нишка, с дебелина около 6-10 µm. Възможно е след този процес тя да се напои със специални минерални масла, като по този начин водата, която се поема, се изпарява и така материалът възобновява първоначалните си изолационни дадености.
  • Полистиренът е изолационен материал, който се произвежда от нефт. Той има много добри топлоизолационни качества, а другото му име е стиропор. Полистиренът е изключително трудно-горим материал и е много устойчив на натиск. Най-често се използва при производството на пластмаса, а при производството на врати служи за изолатор на влага.
  • ‘’Пчелната пита‘’ представлява съвкупност от пресовани дървесни частици, подредени като пчелна пита. Най-често се използва при направата на метални врати, като се поставя между металните профили. Също така се среща и при някои типове фалцови интериорни врати. ’’Пчелната пита’’ се нарежда като един по-нисък клас изолационен материал.

 Каквато и врата да изберете по вид, цвят и дизайн, не подминавайте с лека ръка и изолацонните й качества!

Ако съчетаете дизайн с добра изолация ще имате едно добро решение за спестяване на излишни разходи по отопление, защото инвестицията, която вложите в покупката на добър клас врата ще Ви се възвърне и то в много кратки срокове. Така че, ако по-горните редове са Ви дали поне малко яснота за качествата на материалите, относно подбора на изолация за Вашата врата, няма да е трудно да вземете правилното решение!

Добра шумо и топлоизолираща входна врата
Оцени тази статия

Вашият коментар