входни врати

Добра шумо и топлоизолираща входна врата

С течение на годините и особено при настъпването на студените месеци, се увеличава значително потреблението на електричество. Предвидените средства за отопление всеки път се покачват рязко, което води до утежняване на бюджета. От съществено значение за отоплението на дома е да подберете правилната изолация на входната врата. Има различни типове вътрешни изолации, които се влагат в производството на интериорни и блиндирани врати, но три от тях са най-често срещаните и разпространени.

Типове изолационни материали за входни врати

  • Минералната вата е тип материал, получен при разтапянето на вулканична скала, заедно с други примеси, при температура от около 1600 градуса. Така създадената маса се изтегля като нишка, с дебелина около 6-10 µm. Възможно е след този процес тя да се напои със оригинални масла от минерали, като по този начин водата, която се поема, се изпарява и така материалът възобновява първоначалните си изолационни дадености.
  • Полистиренът има качества на изолатор, който се създава от нефт. Той има много добри топлоизолационни качества, а другото му име е стиропор. Полистиренът е изключително трудно-горим материал и е много устойчив на натиск. Най-често се прилага при направата на пластмаса, а при производството на врати служи за изолатор на влага.
  • „Пчелната пита“ представлява съвкупност от пресовани дървесни частици, подредени като пчелна пита. Най-често се използва при направата на метални врати, като се поставя между металните профили. Също така се среща и при някои типове фалцови интериорни врати. „Пчелната пита“ се нарежда като един по-нисък клас изолационен материал.

 Тъмен коридор в края с една отворена врата с двойни крилаПредимствата на добрата изолация

Най-важният компонент, от изолиращи елементи за един семеен дом, разбира се е вратата. Ако притежаваме правилната входна врата, с добър изолационен материал, много голяма част от разходите ни за отопление биха намалели. Ако съчетаете и дизайна ѝ ще сте удовлетворени и ще имате едно добро решение за спестяване на излишни разходи по отоплението, защото инвестицията, която вложите в покупката на качествен клас врата ще Ви се възстанови и то в много кратки срокове. Каквато и врата да изберете по вид, цвят и дизайн, не подминавайте с лека ръка и изолацонните ѝ качества!

Така че, ако написаното в по-горните редове Ви е дало поне малко яснота за качествата на материалите, относно подбора на изолация за Вашата врата, няма да е трудно да вземете правилното решение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *