Тухлена къща с входна врата и саксия

Входна врата, подходяща за къща

Изборът и монтирането на подходяща входна врата е едно от най-важните неща при ремонт и изграждане на дома, особено когато се отнася за вхидната врата на къща. Входната врата на къщата трябва да бъде подходяща за излагане на всякакви атмосферни влияния – дъжд, сняг, вятър, слънце, резки промени в температурите.

Според това, дали врата е разположена под навес или е изцяло открита, е необходимо да се съобразим с определени изисквания. Важно е къщите с входни врати, които са изцяло на открито, да бъдат с метални врати и покритието им да е прахово боядисано или UV устойчиво, издържливо на радиация и влага.

Ако при строежа на къщата се предвижда изграждането на навес, може да се монтира врата, която има метална каса и крилото ѝ е многослойно. Основната конструкция на крилото е изградена от метален лист и оребрение, за да е стабилно, а отвътре е запълнено с минерална вата. Така се осигурява добра топло и шумо изолация. Цялото това съдържание е опаковано във фрезовани MDF плоскости.

Здравината на вратата е подсилена от каса, която обхваща стабилно отвора от всички страни, заключващи шипове – активни и пасивни. Прагът, който е направен да прилепне плътно до крилото, допълва изолацията. Той не пропуска топлината от жилището и студа.

Щом вратата ще се използва за вход на къща, освен на съставните компоненти на крилото, трябва да се обърне внимание и на други важни подробности. За да може да се монтира отвън, тя трябва да има точно определени размери. Необходимо е да е с подходящ за зидовете размер, да е естетически издържана и да е в тон с целия облика на дома.

Точно заради това е хубаво входната врата да е по-голяма. Така ще можете да вкарвате мебелите си, когато стигнете до ибзавеждането. Можете да помислите за двукрил вариант или остъклен модел, за да внесете повече светлина в антрето.

Важно е да се помисли предварително на какви врати да се спрем, какво покритие да имат, каква да е структурата на крилото и какъв размер ще е най-подходящ за нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *