Изчистен интериор в бяло с кът за отдих и телевизор

Бяло – цветът на лукса

Изборът на цветове и техните нюанси при интериорния дизайн във Вашия дом е от голямо значение за това, как ще Ви влияе той. Разбира се, цветовете са тези, които създават нова перспектива и претворяват всичко като с магическа пръчка. Способни са да насочат възприятията Ви в определена посока, за да почувствате жилището като изтънчено и модерно място, притежаващо лукс и стил, а също така имат силата да го превърнат в мрачно и неприветливо. Колоритът в дома може да има две посоки на влияние – да шокира или да действа успокояващо. За най-съкровеното и лично пространство, всеки иска да създаде усещане за стил и хармонична обстановка.

Какво асоциира белият цвят

Всеки има различна цветова интерпретация. Модните за сезона цветове се менят, но знаковото им значение се запазва. Най-хармоничният цвят в интериорната палитра е белият. Бялото – освежава и разведрява, то е цветът на светлината! Любим е на повечето дизайнери, защото не придирчив, а се съчетава с всичко в различните си нюанси. Това е цветът с най-много цветови интерпретации. Той влияе на възприятията Ви и се свързва с чистотата, съвършенството, ефирността, стила и простота.

Как да комбинирате бялото в дома си

Незадължаващ и лек, излъчващ нежност, белият цвят се завръща стремглаво и подхожда на всички видове жилища – от малкото класическо апартаментче до просторните къщи. Както знаем, бялото разширява пространството оптически, затова, ако притежавате по-широко помещение, е добре да го съчетаете в цветова комбинация с друг тон, за да избегнете чувството на празнота.

Леко позабравен с благородните си оттенъци на слонова кост и перла, нежното отклонение от белия цвят придава финес и усещане за лукс, което се съчетава много добре с красиви интериорни врати, паркет, килими и всякакви други елементи на интериора. Светлите тонове на вратите са особено актуални с навлизането на новите тенденции в обзавеждането.

image003   Стандартната линия на бяло-черното, създава изключителен лукс и внася доза драматизъм в дома Ви.

Съчетанието на бялото със свежите оранжево-жълти или пък зелени нюанси, носи ведрост, свежест и прохлада в интериора.

Без съмнение белият цвят внася изтънченост в обзавеждането.
Поради неутралността си, когато бъде съчетан с друг по-ярък цвят, той озарява и засилва цветовото усещане на комбинацията.

Хармоничното съчетание в обзавеждането на белите мебели създава място, което предизвиква отпускаща въздишка от удоволствие и оставя лошите мисли далеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *