Брава за блиндирана врата 2020

Характеристики на бравите

Разновидности на заключване

Има много тайни на заключващите системи на блиндираните врати, но има само два вида на самите конструкции – цилиндър и лост. И двете опции се използват активно от производителите. Всеки от тях се откроява със своите предимства, но активно се използват във вратите.

Модели на цилиндри

Един от най-известните и относително прости. Продуктът се основава на специална ларва с форма на цилиндър. Съвременните модели, особено от високи класове на защита при блиндираните врати, са оборудвани със сложна система от щифтове, въртящи се блокове, шайби и други елементи. За тях е подходящ само определен ключ. Ако се въведе неправилна комбинация, механизмът ще спре и няма да се отвори вратата.

черна брава за блиндирана врата

Кръстовидни брави

Те получиха името си заради специалната форма на ключалката. Такива модели се отличават с добра тайна, но могат лесно да се отворят, което не е добър избор за вашата врата. Особено евтини сортове, които могат да се отворят с обикновена отвертка. Вътре в механизма щифтовете са разположени от четирите страни на ключа, поради което се постигат голям брой комбинации. Най-често те се инсталират на дървени врати. Рядко се монтират на метални платна.

Дискови брави

90 градусава брава

Вместо стандартни щифтове в тях са инсталирани специални дискове. Те се отличават с добра тайна, тъй като елементите трябва да стоят под определен ъгъл при завъртане, което ги прави добър избор за вашата блиндирана врата. За да постигнете необходимата степен, можете да отваряте вратите само със собствен ключ с полукръгъл разрез. Те също не могат да бъдат пробити, когато са счупени. За повишаване на сигурността се избират бронирани плочи.

Евроцилиндри

Един от най-надеждните сортове, предлагани от много производители. Всяка марка внася нещо свое в дизайна, създавайки уникален механизъм. По-голямата част от такива ключалки е много трудно да се отворят с главен ключ, но те могат да бъдат избити, ако не са оборудвани със специални бронирани подложки, както при блиндираните врати. Моделите с плаващи магнити осигуряват особено добра защита. Почти е невъзможно да се направи впечатление от тях, но те са доста скъпи.

Лостови брави

Най-старият тип заключваща система, която е трудна за разбиване. Има много комбинации, което значително увеличава устойчивостта на взлом. Тайната на всеки модел зависи от броя на вградените лостове. Може да бъде оборудван със специални капани за заключване. Такава структура може да бъде хакната само чрез създаване на впечатление на ключа.

Комбиниран

Обикновено лостовата и цилиндричната версии се комбинират. Ако не отворите и двете ключалки na вратата, е невъзможно да влезете в къщата. Скъпите модели могат да се състоят от механизми, които отговарят на един ключ. Те са допълнително подсилени с бронирани облицовки. Много производители на врати се занимават с приема на такива конструкции.

модерна брава с код

По този начин, когато купувате входна врата, трябва да обърнете внимание на ключалките. Преди да купите, препоръчително е да разберете къде ще стои крилото на вратата – в къща или апартамент, офис, за да се изясни необходимия клас на защита, броят на заключващите системи. Познавайки тези параметри, не е трудно да се намери правилният продукт.

Вашият коментар