Стъклената врата – перфектното решение за вашата баня

Има различни материали, от които може да бъде изработена вратата на банята. Те са дърво, стъкло или алуминий. Всички имат своите предимства и недостатъци. И Вие като потребители трябва да изберете най-подходящия за Вас. Основното, с което трябва да се съобразите, не е само цялостният интериор на дома, но и позицията на самата врата в банята, затова сме изброили за къде какво е подходящо, спрямо и материала на производсто:

HDF врати – добра комбинация от качество и външен вид

Изглеждат добре и придават уют в дома. Няма да имате проблеми при използването им във влажни помещения, а и коридорът Ви ще има завършен вид. Всички врати ще бъдат от един и същ материал и цвят. Единственият минус е, че не трябва да се мокрят директно. Ако има нещо, което да предпазва вратата (душ кабина, параван и т.н.), няма да имате проблем. Вратите имат качество – влагоустойчивост, но определено не са водоустойчиви.

Стъклени врати – перфектни и красиви

Стъклените врати са изключително стилен избор за Вашия интериор. Освен, че стъклото е водоустойчиво имате и голям избор за дизайна на вратата. Има стъкла с принт – едностранен и двустранен, може да бъде гравюр или мат. Ако Вашите врати са стъклени с мат съобразете, че той трябва да е от страната на коридора. Поради причината, че когато се намокри – става прозрачен. Имайте предвид и това, дали вратата е монтирана с каса или директно за стената. Ако е монтирана с каса изработена от дърво или някакъв друг вид дървен материал, то тя е може да има защита от влага, но не и от директното обливане с вода, това би я изменило в негативна посока. На пръв поглед изглежда екстравагантно решение, но всъщност не е много целесъобразно.

Душ кабина - цялата от стъкло

Алуминиеви врати – издръжливост за години напред

Те са определено най-устойчиви на вода. Препоръчват се при по-маломерни бани, където няма възможност за монтаж на душ кабина и вратата се мокри ежедневно. Недостатъкът на алуминиевите врати е, че нямат разнообразие от модели. Дизайнът и цветовете им не са подходящи за повечето модерни жилища. Цветовете при тях са класически – Орех, Дъб и т.н., което ги прави популярни за жилища с класически дизайн. Имат по-малка дебелина и съответно след монтажа им има довършителни работи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *