Всекидневна с диван и холна маса в ретро стил

Стил „винтидж“ в интериора

Винтидж идеи: от нещо старо – ново и модерно

Как да внесете винтидж нота в интериора на вашия дом? Ще се изненадате как старата рамка за прозорец с поолющена боя може да промени интериора ви. За тези от вас, които не могат да открият такива антики на тавана или в стария сандък , са се погрижили дизайнерите, които създадоха модно направление, базирано на съчетанието на съвременни и стари предмети. Това е изкуство, създава хармония между старите вещи и днешният живот. Основно правило във винтидж стила е да се избягва музейният стил. Все пак трябва да ни е удобно и комфортно у дома, а не да се чувстваме, като в специална витрина на колекционер.

Технологиите днес позволяват да се постигне ефекта на състаряване при почти всеки материал и да се видят в него следите от времевото въздействие – наличието на ръжда, патина върху бронза, цепнатини в дървесния материал… Това може да се получи дори и с новите интериорни врати. Правила за това какви предмети да се ползват в интериора няма, а вариантите в стил винтидж са неизчерпаеми : от чугунена ютия, стар самовар, до красив старинен полюлей от ковано желязо съчетан, със столове от същият материал…  и красиви орнаментни свещници. Аксесоарите в интериора трябва да са забавни и да радват окото. Цветни лампи, шарени перденца и завивки, телефон с шайба или колекция от грамофонни плочи, са перфектен акцент в стая с винтидж визия.

image009

image003    Цветовите тонове са наситени: слънчево жълто, мораво зелено, тюркоаз, огнено червено, естествено бяло и черно. Много актуално в мебелите е силно полираният хром с множество орнаменти и извивки. Прекрасен цвят за ретродизайна е кафявото. Всеки оттенък на кафявото, който е подходящ за вашият интериор и ви допада като нюанс, е идеален избор за декорация. Топлият шоколадов цвят е добро решение. Всички врати също може да са в този цвят  с ретро закачка. Дайте поле за изява на въображението си, но аранжирайте с вкус. Не смесвайте стиловете, да не се получи претрупване на интериора. Постигнете желаното ретровъздействие, като не избирате директното копиране на стила, а направите ваша съвременна интерпретация, поддържайки полъха на ретрото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *