Правила при избор на интериорни врати

Ако искате да промените облика на Вашия дом и имате нужда от верен съюзник, доверете се на интериорните врати. Те са огледалото на нашия дом, те са нашата визитка и първо впечатление у гостите ни. Ето затова е толкова важно да избираме и купуваме качествени и стилни врати.

Интериорните врати разкриват характера на нашия дом. В зависимост от нашите предпочитания, може да обзаведем своя дом, както по „последен писък” на модните тенденции, така и да заложим на традиционна и класическа визия. Ако Ви предстои закупуване на интериорни врати, доверете се освен на собствения си вкус, но и на някои основни правила при покупката.

Основни правила при покупка на интериорни врати

Главно правило при покупката на интериорни врати, разбира се, е материалът, от който  са изработени те. Желателно е вратите да са от HDF материал, тъй като той е достатъчно издръжлив  на сила и физически натиск. Покритията също са от значение. Устойчиви на надраскване са ламинатното покритие,  PVC фолиото, както и различните покрития, доближаващи се до естествения фурнир. Ако имате домашни любимци, тези врати са идеалният избор за Вас и Вашия дом. Друго, на което трябва да обърнем внимание, е изолацията в крилото. Препоръчително е да има такава, защото това ни осигурява допълнителна  шумоизолация  и спестява разходите ни за отопление през зимата. Изолацията може да бъде тип „пчелна пита”, перфорирано ПДЧ или масивна конструкция от панели.

След като вече сте наясно с важните елементи, касаещи изработката на вратата, може да преминете към избора на дизайн. Там вариантите  са  разнообразни, според цветовата гама, предлагана от производителя. Ако обзавеждате малък апартамент, с по-тесни пространства, е желателно да залагате на светли цветове, както и на модели с остъкление, за да може да прониква светлина и да създава простор в стаите. Съвременните тенденции ни позволят различни форми на орнаменти, като по този начин избягваме от еднообразието.

Не на последно място остава и цената на продукта. На пазара цените варират съобразно  качеството и цветовата гама. Последната препоръка, която трябва да съобразим, е качественият монтаж. Винаги се доверявайте на специалисти в областта, тъй като качественият монтаж гарантира правилното функциониране на Вашата врата и удължава нейния живот.

Вашият коментар