Кухня в бяло и черно

Наръчник как да си изберем интериорни врати

Едни от нещата, без които не може в един дом, са интериорните врати. Не само, че добавят уединеност на личния живот на домакинството, но и добавят към интериора стил и завършеност. Въпреки че може да не мислите за тях толкова често, колкото  за другите предмети около Вас, вратите са елемент от дизайна и цялостния облик на дома.

Намирането на перфектната интериорна врата може да бъде предизвикателство. Обикновено изчистен плътен вариант на крило може да се намери с размери 60, 70 и 80 см, със стъкло – 70, 80 см и с орнаменти отново 70, 80 см. И все пак  всичко зависи от типа врата.  Има много стилове, които може да се поберат в празното Ви пространство или ако искате по-голяма врата, винаги може да ремоделирате отвора, за да стане по Ваш перфектен размер. Вижте няколко популярни интериорни стила на вратите и научете как да ги включите във Вашия дом.

Детска стая в сиво и жълто и двуетажно леглоРазходи за закупуване и монтиране на интериорните врати

В повечето случаи крилото, касата и обковът ще Ви излязат между 200 и 500 лв., стандартно. Зависи от това какви са вратите като производство и какво е включено в цената. Обичайно монтажът възлиза средно от 30 до 100 лв на врата, в зависимост от отворите, стените и т.н.

  • Френски врати

Добавете елегантност във всяка стая с вътрешни френски врати. Тези двойни крила се плъзгат навън, при което се отваря голямо пространство. Техните пана могат да бъдат стъклени, за да влиза светлината вътре или плътни, за да имате повече лично пространство. Така или иначе, може да украсите, като добавите цветна завеса, за да подобрите вида на Вашата стая.

  • „Врати на плевня”

Ако обичате вида на дърво и „Рустик” стила, те са перфектното допълнение към Вашия стил, а когато са с плъзгащ механизъм, могат да бъдат монтирани на почти всеки отвор. Тези врати се предлагат в много цветове и видове, за да се вписват във всеки стил.

  • Вътрешни плъзгащи се врати

Вратите, които се блъскат в стените, могат да бъдат много досадни. Ако това е често срещан проблем в дома Ви, няколко плъзгащи крила могат да намалят шума. Те се предлагат в много варианти, които със сигурност ще намерят място във всяка една къща или апартамент. Друго тяхно предимство е пространството, което спестяват, поради факта, че просто се вкарват в стената.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *