Най-популярните входни врати в кино индустрията

Едва ли сте предполагали, че във филмите познати от детството Ви, а и в тези които са сред любимите Ви днес, има един и същ главен или поддържащ участник – врата? Тук ще отбележим някои от най-популярните входни врати в киното.

Приятели (1994-2004)

Той е любим сериал на мнозина. Разказва историята на група приятели, споделящи си проблемите. Свързва ги това, че всички са необвързани и са попаднали в големия град, а ежедневието ги изправя пред безброй трудности, които те преодоляват заедно, с голямо чувство за хумор. Шестимата герои попадат често в необичайни и комични ситуации. В този сериал всичко е свързано с историята на героите – канапето, на което си пият кафето, масата за джаги и дори емблематичната рамка от картина на вратата. Не съществува зрител, който е гледал сериала и да не може да разпознае входната врата от апартамента на Моника. Сама по себе си тя е много специфична със своя лилав цвят и орнаментите около шпионката си.

1-1

​Хобит – неочаквано пътешествие (2012)

Първата част от трилогията базирана върху романа от 1937 г. на Дж. Р. Р. Толкин- „Хобит”, ни отвежда в един чуден свят. Главният герой тръгва на дълго пътешествие изпълнено с много трудности, за да спаси кралството на джуджетата от смразяващото чудовище Смог. По време на пътя си той не само проявява изобретателност и смелост, но и се сдобива с пръстен, с ключово значение за съдбата на Средната земя.

Освен със смелостта на главния герой, първата част ни запознава с бита и начина на живот на тези мистични създания-хобитите. Едно от нещата, което прави огромно впечатление в домовете им са материалите, от които са изработени входните им врати. Тя е масивна и кръгла. Ако забележите такива врати, няма съмнение – пред дома на хобит сте!

2

​Стая 1408 (2007)

Филмът „1408“ е поредната интерпретация по великолепните и страховити истории на Стивън Кинг. В главната роля е специалист в сферата на паранормалните явления. Не след дълго, научил за такива аномалии в отдалечен хотел, той решава да отиде там, за да изследва тайната от стая номер 1408. Скоро след като се настанява в тази стая, той научава какво се крие зад думите – смразяващ ужас. Специалистът вече няма нужда от нови доказателства, а се стреми с всичките си придобити умения през годините, да успее да оцелее. В този тип филми всяко нещо е от значение, дори вратата. Всеки фен на ужасите, би познал фаталната врата с огромна табела 1408 (1+4+0+8=13) – фаталното число.

3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *