Качествени и достъпни интериорни врати

Ако не сте се замисляли до този момент за предназначението на вратите, то ще Ви помогнем – съществуват противопожарни, охранителни, входни, интериорни, плъзгащи се, ротационни, стъклени и др. Те могат да са изработени с различен дизайн и в различни цветове, в зависимост от изискванията и предпочитанията на клиента.

fit

Какво да съобразите при избор на вътрешни врати

Красивите вътрешни врати са от изключително значение и са част от обзавеждането на дома, затова и тяхната покупка е важна и трябва да е съобразена с доста аспекти. Без съмнение, важното при избора на вътрешните врати са техните декоративни свойства, дали вратата би се съчетала добре в заобикалящият дизайн и интериор.

За стандартно класическо излъчване в обзавеждането, се препоръчват интериорни врати от масив, като се съчетаят топли цветове, за да се създаде изискан вид, който се асоциира с комфортна обстановка.

За хола са подходящи врати, имащи някакво стъкло, което дори само частично може да обхваща крилото. Именно чрез него, ще подчертаете елегантността, изтънчеността и стила на обзавеждането. Недостатъкът е във високата цена на естественото дърво. Това не е проблем, защото на пазара се наложиха врати, изработени от дървесен материал – HDF, който е значително по-евтин и много качествен.

Характеристики, обуславящи срока на употреба при вратите

Една от важните характеристики на вратите е тяхната практичност и периода на експлоатиране. Не е желателно често да се сменят от финансова гледна точка и от друга страна, подмяната им е свързана с ремонтни дейности. Най-трайните интериорни врати са рамкираните, изработени от ценни дървесни видове. Избирайки, на първо място вземете предвид твърдостта/мекотата на дървото. За най-качествени се смятат – дъб, бук, ясен.

По-малко трайните врати са изработени от сравнително меки дървесни видове, по-специално бор. За да се използват по-дълго време тези интериорни врати е необходимо периодически да бъдат боядисвани, само лаково покритие не е достатъчно.

Предлагаме да се насочите към интериорни врати от HDF с рамка от натурална иглолистна дървесина. Те са здрави, стабилни и на ниска цена. Другото им предимство е че са влагоустойчиви. Разполагаме с вътрешни врати в различни размери, които могат да бъдат плътни-изчистени, фрезовани или със стъкло. Решението и идеите са във Вашите ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *