Подкова

Как да украсим входната врата?

Вече сте монтирали дълго търсената входна врата и сега бихте искали да я освежите с подходяща украса, но каква да е тя?

Подкова

Когато говорим за украса на блиндирани врати, веднага в съзнанието ни се поява подковата. Това е традиционна украса не само у нас, но и по света. Според поверията тя носи късмет на хората, които живеят в дома.

В случай, че се спрете на подковата като украса, положете усилия да намерите златна. Така домът ще се обгърне с магическа енергия и ще бъде много щастлив. Като компромисен вариант може да се използва сребърна или медна подкова. За най-късметлийска обаче, се счита намерената подкова. Не се замисляйте, когато намерите такава на пътя, вземете я и я закачете на входа на дома си! Много хора си мечтаят да намерят четирилистна детелина, а други именно подкова. И двете носят щастие и късмет, но подковата е по-подходяща за врати.

Венец

Друг вид украса за вратата може да бъде венеца. В магазините за сувенири предлагат чудесни Коледни и Великденски венци. Не забравяйте и за традициите на Връбница. Върбовите клонки, които освещаваме в църквата и си носим в домовете, се правят на венец и се поставят на вратата, за да пазят от уроки, зло и магии. Те носят щастие и късмет. Венецът по традиция се пази до следващата Връбница и се заменя с нов.

Цветя

Къщата с двор позволява да аранжирате входната си врата с растения. Можете да декорирате пространството с красиви пълзящи рози или висящи саксии с петунии. Тук можете да изпъкнете с градинарските си умения и да смаете всеки гост, почукал на вратата Ви.

Други аксесоари

Ако цветята не са Вашата страст, можете да експериментирате с изтривалката или пощенската кутия. На пазара се предлагат невероятни модели и от двата артикула. Отделно може да помислите и за оригинален звънец или камбанка, а защо не и чукче поставено на самата врата. Всички тези неща носят топлота и приветстват гостите.

Как ще декорирате мястото пред външната си врата решавате само Вие. Проявете творчески дух и се разграничете от стереотипа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *