Интериорна врата за баня със стъкло

Как да постъпим, когато трябва да изберем интериорна врата

Подходящата и стилна интериорна врата може да промени до неузнаваемост начина, по който изглежда Вашия дом. Имаме навика да приемаме вратите като даденост, но те играят много ключова роля в излъчването на дома. Имат определяща роля и върху стила на интериора. Ако имате желание да промените стила на някоя от стаите в жилището, интериорните врати, които сте избрали се оказват изключително важна стъпка. Основните въпроси, които ще възникнат, преди всичко са свързани с материала, от който да е изработена вратата, стилът ѝ, изолацията, която предлага, както и посоката, в която да се отваря и др.

Стил

  • Плъзгащи врати – тяхната изработка може да бъде от стъкло, дърво и др. Удобни са, защото заемат много малко пространство, тъй като не се отварят по познатия начин. Те са отличен избор за стаите, имащи малка площ и са лесен начин за обединяването им с съседно помещение.
  • Френски врати – при тях има налични две крила, които се отварят срещуположно. Характерна при тях е рамка, подобна на решетка с множество стъкла. Тяхната привлекателност е най-вече продиктувана от ретро излъчването им. Предпочитани са в големи зали и къщи, зимни градини, където има достатъчно простор.

Материал

  • Масивно дърво – природолюбителите са първите сред потребителите, които ще изискат такъв материал за вратите си. Естественият външен вид на дървото, както и неговите качества са неоспорими. Вратите се характеризират с изключителна здравина и добър външен вид. Цената им е доста висока, но са предпочитани от много хора.
  • Фурнир – вратите, които са произведени от фурнир имат голямо разнообразие от видове дървесина – череша, орех, дъб, бук и др. Това богато предлагане, позволява да се съчетаят добре с всеки интериор и да придадат индивидуалност на помещението. Технологията им на производство ги прави достойни конкуренти на дървените врати. Доста често, дори взимат превес над тях, поради по-достъпната си цена и завидни качества.
  • Ламинат – ламинираните врати стават все по-популярни сред клиентите. Основната причина е, че те са устойчиви на въздействието на времето и успяват да съхранят първоначалния си вид за дълго време. Поддръжката им е лесна и са на много по-достъпни цени.

В търговската мрежа има огромно разнообразие от модели врати, материали и стилове, което неминуемо допринася за задоволяване изискванията и на най-претенциозните клиенти. Достатъчно е да прецените за кое помещение търсите врата, каква да е цветовата гама, с която трябва да се съчетава, и с какъв бюджет разполагате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *