Бяла къща с френски прозорци и зеленина

Как да направим избор на блиндирана врата?

За постигането на по-голяма сигурност и за да се предпазят от евентуален взлом на крадци, хората все по-често предпочитат да поставят блиндирани врати на входа на своя дом, а не дървени. Основната причина е, разбира се, по-голямата здравина и надеждност. Когато се налага да си купите врата, която да задоволи Вашите потребности, тя трябва да притежава определени технически и естетически характеристики.

Какво да съобразите, търсейки входна врата

Касата

Относно избора на блиндирана врата, има няколко неща, на които е желателно да обърнете внимание. При новите блиндирани врати, трябва да погледнете касата. Тя е тази, която държи крилото, поради това изискването към нея е задължително да е стабилна и здрава. Ще откриете в съвременното предлагане няколко вида каси. Едни от тях обхващат зида и дават чудесната възможност за регулация. Други са с перваз само от едната страна, като се доизмазва останалата част от зида. Третият вид са каси без первази.

Изолацията

За да бъде по-добре шумоизолирана и топлоизолирана, е повече от нужно блиндираната врата да има някакъв пълнеж като, например, полистиренова вата, минерална вата или фин пресован картон. Последната изолация не е препоръчителна за използване при врати, които планирате да поставите навън. Рискувате да се получи подуване на крилото, а и няма да сте доволни от степента на изолацията.

Заключването

Качествените патрони и брави са особено важни, за да бъде надеждна заключващата система на вратата. Единият вид на заключване е чрез шипове, които механично влизат в касата при заключването на вратата, а другия вид е тристранно заключване на вратата.

Красив облик

Естетическият въпрос при избора на метална врата не е никакъв проблем, тъй като металните крила могат да придобият, какъвто и да е цвят, форма или релеф. Те могат да се намерят в най-различни модели и невероятни хрумвания за техния дизайн. Тук навлизаме в чисто субективна тема, тъй като изборът на външния вид на метална врата е индивидуален избор, в зависимост от предпочитанията и вижданията на купувача.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *