Как да избереш правилната интериорна врата според стила ти

Как да изберете правилния стил на интериорната врата за Вашия дом не трябва да бъде труднен процес. Има много фактори, които имат значение, но когато ги отсеете, ще Ви е доста по-лесно.

Интериорните Ви врати наистина ще определят стила и потока на вашия дом.

Така че събрахме 5 прости стъпки за Вас, за да Ви помогнем в процеса.

Изберете стила на вратата.Това е първата стъпка при избора на интериорни врати. Избирането на стил ще определи усещането и стила на интериора на Вашия дом. Не забравяйте да обърнете специално внимание на мащаба на стаята. Избирането на по-богато украсена врата в малко пространство ще изглежда претруфено. Можете да избирате от врати в стил хамбар, плъзгаща врати, холандски врати, врати със стъклена рамка и врати с облицовка. Ключът е последователност, и така ще има поток към свързващите пространства.

Едни най-важни фактори при избора на стил:

  • За каква стая е тя?
  • Какъв стил е домът?
  • Колко високи са таваните?
  • Какъв материал е настилката?

Изберете страната, на която вратата да се отваря. Това ще определи къде ще бъдат пантите ви. Искате ли да се отваря към стаята или към  другата стая. Обикновено, ако е спалня, вратата ще се отвори в стаята. Ако това е основно пространство като дневна, вратата ще отваря навътре. Помислете как обикновено влизате в тази стая и какво ви се струва най-удобно за Вас.

Изберете материала. Материалът на Вашата врата не само трябва да съответства на естетиката на Вашия дом, но и може да бъде голям определящ фактор в стила на вратата. Можете да избирате между масивно дърво, MDF, стъклени врати или кухи врати. Масивните врати са най-подходящи за спалните и баните, а стъклените за килери и изцяло остъклени стаи.

Поставете каса на интериорната си врата. Това, как рамкирате вратите, е важно. Ако вратата ви е по-богато украсена, по-простата каса ще направи вратата да се откроява. Ако е малко по-обикновен дизайн на вратата, тогава би била подходяща по-масивна каса.

Изберете перфектният цвят. Изберете цвят на вратата, който ще бъде подходящ за декор във всяка стая. Избирането на неутрален нюанс ще направи вашите интериорни врати да съответстват на стила на Вашия дом. Може да сте по-смели и да изберете цвят като тъмно синьо за красив дизайнер щрих!

 

Как да избереш правилната интериорна врата според стила ти
Оцени тази статия

Вашият коментар