Жълта входна врата на къща със синя фасада

Какъв цвят да изберем за входната врата?

Кое е нещото, което забелязват хората първо, когато идват в дома Ви? Ние ще Ви кажем – входната врата! Защо не направите така, че тя да се откроява от останалите? Чрез нея всяко жилище може да изглежда по-привлекателно и отличаващо се.

Ако се чувствате несигурни с избора на цвят, не се притеснявайте да помолите за професионална помощ по този въпрос. Много дизайнери, специализирани в тази конкретна област, могат да предложат консултации на разумна цена.

Екстериора е определящ

Трябва да помислите какъв е стилът на Вашия дом. Среща ли сте сигурно и входни врати в богати дълбоки цветове като черно, тъмно зелено или пък синьо. Съвременните жилища често изпъкват със смели цветове – ярки, от природата. Не трябва да се подчинявате на традицията. Основното, от което трябва да се водите при избора на цвят е стил на дома и цвета на екстериора.

Огледайте входните врати на Вашите съседи. Трябва да има цветова хармония между Вашия цвят и техния. Изберете този, който да се координира с цветовете на екстериора. Светлите и наситени нюанси са по-привлекателни, отколкото средните. Светлите цветове е най-добре да се използват, когато има контраст с тъмните цветове на екстериора в дома. Използвайте тези разлики в своя полза. Дори и те могат да направят входната врата приветлива.

При покупка на жилище, клиентите клонят по-скоро към онези, които притежават консервативен цвят на вратата. Яркият или нестандартен цвят има възможност да намали стойността му.

Конкретни цветове и тяхното значение за дома

Бял

Бялото е класически цвят за врати. То винаги е символизирало спокойствие и чистота.

Червен

При изкуството Фън Шуй, червеното на входна врата означава – „Добре дошли!“. Този страхотен цвят подхожда на жилища, които са боядисани в сиво, бяло и синьо. Ако вратата Ви е и с гланцово покритие, ще направите жилището си още по-привлекателно.

Син

Смята се, че тъмносините врати ще донесат спокойствие и мир във Вашия дом. Разбира се, синьото ще допринесе за много положителна енергия в пространството.

Жълт

Чрез жълтият свеж цвят на външната врата, ще предизвикате увереност, любопитство и веселие. Всеки, който влезе през такава врата, би казал: „Уау!”.

Зелен

Зеленото винаги е чудесен избор за входна врата, а и казват, че означава мир, баланс, хармония.

Насочете се към гама, която ще подчертае красотата на Вашия дом! Освен за сигурността, входната врата трябва да отговаря на индивидуалните изисквания на всеки клиент за уют и комфорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *