Помещение разделено на две с плъзгаща врата

Какво е нужно да знаем когато купуваме интериорни врати?

В тази статия ще получите отговор на най-разпространените въпроси, които задават клиентите при избора на тези неизменни изделия за интериора. Интериорните врати са преди всичко, елемент с практично значение за всяко жилище. Той позволява да се раздели жилището на зони за всички членове на семейството, за да им се даде уединение. При покупката е важно изборът да е качествен, но при това и красив, хармонично вписващ се в общия вид на интериора.

Видове вътрешни врати

Интериорните врати можем да класифицираме по много критерии – по разновидност, по стил, по материал, например:

  • Дървени;
  • Фурнировани;
  • Ламинирани;
  • Боядисани;

Дървени врати

Те са най-скъпите, изработени от дървесина, без да се използват MDF и други примеси. Тези врати са високо ценени, почти вечни при правилно използване. Осигуряват добра шумоизолация. Но разбира се, имат и някои минуси – натуралното дърво не търпи отрицателни температури, възможна е промяна и избледняване на цветовете, даже най-евтината врата ще Ви излезе скъпо, ако съдите по поддръжката ѝ.

интериорни врати на добри цени

​Фурнирани врати

Визуално е трудно да се направи разлика между дървените и фурнираните врати. Единствено по цената може да се разбере кои са дървени, и кои фурнирани. Производителите са осигурили на това производство, толкова висока популярност, поради идентичният вид на вратите с дървените, но и поради качествата, които предлагат. Те са устойчиви спрямо различните температури, лесно се поддържат, не им трябват особени грижи. Но за съжаление не търпят влажност, ако нямат специално защитно покритие.

​Ламинирани врати

Имат същите характеристики като на фурнираните врати, но са по-евтини. Те не подлежат на промяна от влагата, но за съжаление не могат да се реставрират.

​Боядисани врати

Цената им е по-ниска от дървените, но по-висока от останалите видове. Грижата за тях е по-лесна, отколкото за дървените. Позволяват миене и не са претенциозни към температурите.

​Стандарт на качество

Ако имате възможност обстойно се запознайте със състава на дървеното платно при покупка, също огледайте всичките му страни. Това ще Ви е от полза, за да предотвратите неприятни изненади. Принцино, вратите не трябва да имат:

  • пукнатини;
  • неправилно позиционирани елементи;
  • зле закрепени фурнирани листове;
  • сурово дърво, което не е преминало обработка;

​Размери и техните стандарти при интериорните врати

Днес е трудно да се каже кое се води стандарт. При интериорните врати всеки производител има собствени заложени стандартни мерки за височина на вратата, широчина и дебелина. Можем само да вметнем, че светлият отвор, трябва да Ви е, широчината на вратата плюс два сантиметра с касата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *