Какво е важно да знаем, когато купуваме входна блиндирана врата?

Живеем в динамичен свят, изпълнен с агресия, несигурност и битова престъпност. Всеки се стреми да положи максимални усилия да обезопаси своето жилище по най-добрия начин. Несъмнено от огромно значение е каква входна блиндирана врата ще изберем. Тя е лицето и визитката на нашия дом. Ако сме решили да подменяме своята обикновена входна врата с блиндирана врата, е добре да се информираме за някои основни детайли, на които да обърнем внимание при избора си.

На първо място това е материалът, от който е изработена тя. Той трябва да е достатъчно устойчив на удар, физическа сила и натиск. Например такива материали са металът, МДФ, дърво.

На второ място, покритието на вратата е също от огромно значение, особено, ако ще бъде изложена на атмосферни влияния.На следващо място при избора ни са заключващите системи. Винаги, когато имате възможност се спирайте на 2 броя заключване, тъй като това увеличава Вашата степен на защита, увеличава времето за реакция при евентуален взлом и затруднява нежеланите посетители. Би било във Ваш плюс, ако производителят е добавил допълнителни скрити ключалки, резета или пасивни шипове, които само могат да допринесат за по-голяма сигурност на продукта.

Не забравяйте, да се информирате и за конструкцията на самото крило, как е устроено и с какво съдържание е вътре, защото освен, че ни пази, входната блиндирана врата ни служи и за шумо и топлоизолация.

В повечето случаи се използват материали като минерална вата, полистирен, пълнеж тип пчелна пита. Обръщайте внимание и на уплътненията на касата и крилото, те имат огромно значение, тъй като ограничават шума и запазват топлината в нашия дом през зимния период.

Не на последно място е и самият дизайн. Днес има широко разнообразие от модели, цветове и форми на фрезовка на вратите. Лесно може да съчетаете с интериора, както и да постигнете контраст между антрето и останалите помещения. Не забравяйте, че цената трябва да отговаря на степента на защита, която предлага моделът.

Ако сте се спрели вече на модел, отделете внимание и на монтажа, доверете се на проверени фирми и лица, тъй като качественият монтаж гарантира ефективността и дългия живот на закупения продукт.

Вашият коментар