Блиндирана врата с активни шипове и вътрешност от метал

Информация за блиндираните врати

В наши дни блиндираните врати вече не са само част от офисите на големи фирми, където са използвани за защита на имуществото. Сега те навлязоха и в частния сектор, придавайки домашен уют. Много хора прибягват до такъв тип врата, за да осигурят своята безопасност и тази на семейството си.

Блиндираната врата е много по-сигурна и много по-здрава от обикновената, затова естествено и цената ѝ е по-висока. Качествените блиндирани врати са инвестиция, която се отплаща с времето. А освен всичко, те са откриваеми в различни дизайни, за да могат да паснат идеално на всеки домашен интериор.

По-обстойно за блиндираните врати

Външно тяло и крило

Блиндираните врати включват правоъгълен скелет с вътрешни ребра от стомана, за по-голяма здравина и устойчивост. За по-добрата стабилност на скелета биват заварявани листи от стомана, които играят ролята, както на основа, така и на покритие.

Вратите биват закрепвани за касата с входна рамка, изработена от стомана и панти. Тяхното покритие е обширно откъм материали, като например дървесина, полиуретанови бои и някои други видове изкуствени материали.

Вътрешността на този вид врати може да е куха или да съдържа топло и шумоизолатори. По-качествено направените врати имат притвор не само на вътрешната или външната страна, но и на входната каса.

Механизми на заключване

Естествено, за още по-голяма ефективност на блиндираната врата, тя предполага да има много добра ключалка, която да бъде непробиваема от крадците. Една добра опция за непробиваема ключалка е „цилиндричната”. Тя е сигурна, малка по размер и има възможност за лесно подменяне на ключа. Ако изберете електронна система за заключване на вратата, то тя трябва да покрива определени изисквания, за да бъде наистина неразбиваема.

Друго, което е много важно да знаете, е че при този тип врати е препоръчително да използвате поне две ключалки, като също така е добре да има винтово резе от вътрешната страна на блиндираната врата.

Аксесоари

Шпионката е един от важните аксесоари за една входна врата. Тя е начинът, по който проверявате кой е застанал пред дома Ви. Има различни видове шпионки, а при поискване на клиента, може да бъде монтирана и втора шпионка на избрана от него височина. Други видове допълнения са чукчета, дръжки и т.н. Всички те оформят окончателната визия на вратата.

Блиндираната врата има много положителни аспекти, като едно от най-важните е сигурността. Освен това, тя има много добра шумоизолация, както и топлоизолация. А да не забравяме, че външността на блиндираните врати е много красива и пленителна, което все по-често влиза в основните изисквания на клиентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *