Pochistvane Interiorni Vrati

Съвети за почистване и поддръжка на интериорни врати

Има много начини за почистване на интериорните врати и е трудно да се избере кой ще работи най-добре. Такива задачи, обаче, са много необходими, за да се осигури доброто състояние на вратите. Ако търсите някои практически съвети и домашни средства, вие сте на правилното място! Не спирайте да четете, ако искате да ги откриете.

Почистване на лакирани врати

Pochistvane Lakirani Vrati

Лакираните врати са с гладко покритие, което може да бъде засегнато, ако почистването не се прави правилно, или ако се прави с продукти, които не са подходящи.

За да почистите праха от една врата, достатъчно е да използвате суха мека кърпа без какъвто и да е вид продукт върху плата и да го избършете по цялата повърхност, особено в фрезованата или пантографираната, където може да се появи повече прах.

Ако са се появили петна, ще е достатъчна леко влажна мека кърпа или капка неутрален сапун.

В случай на много устойчиви петна, смесете осем части вода с една част алкохол и разтрийте внимателно.

Не използвайте абразивни продукти, почистващи машини или други продукти със сходни характеристики.

Трик за почистване на дървени врати

Pochistvane Darveni Vrati

Дървените са най-често срещаните врати в домовете на половината свят. Поддържането на материал като този е много необходимо, тъй като той бързо се разваля. За тази цел естествените продукти са тези, които ще постигнат най-добри ефекти. По този начин домашният метод се състои от смесване на две части зехтин и още две бял оцет. Когато го прилагате, трябва да правите кръгови движения с чиста кърпа и да избягвате незабавното му изсушаване.

Идеята е, че зехтинът придава блясък и блясък на дървото; докато оцетът действа като дезинфектант. След 30 минути избършете повърхността със суха кърпа и вижте как се появява обновеният блясък на вратата.

Почистване на металния обков

Pochistane Obkov Interiorni Vrati

Почистването на вратата не е ограничено до самото покритие, а включва дръжките на вратите и други елементи, които се докосват често и по тях се натрупват голям брой бактерии. На места като операционни зали и кухни, копчетата не съществуват поради това обстоятелство. Така че, залагането на периодично почистване на тях е за подобряване на общата хигиена на цялата къща.

Амонякът е чудесен съюзник в тези случаи. Няколко капки ще бъдат достатъчни, за да дезинфекцират всяко копче. Също така обърнете специално внимание на вратите на банята и кухнята, тъй като те са тези, които са склонни да натрупват най-много мръсотия. Правейки почистване, както е описано тук веднъж месечно, ще държите микробите и бактериите на разстояние.

В коя посока се почиства дървената врата?

Със сигурност сте се питали няколко пъти. Важно е, тъй като избърсването в крайна сметка оставя следи по вратата. Би било срамно да разваляте произведение на изкуството с грешно отношение. Също така, опитайте се да използвате специфични почистващи препарати и нанесете слой лак, когато вратата започне да губи блясъка си.

Доброто почистване ще избегне ремонта на вратите!

Следвайки предишните съвети за почистване на поддръжката на интериорни врати, никога няма да се наложи да реставрирате или ремонтирате врати. Грижата за тях не е толкова сложна, особено когато знаете какво да правите.

Cosy Home White Door

PVC покритие или фурнир да изберем за интериорната врата?

Изборът на интериорни врати е доста сложен.

Всъщност и двете врати са изработени от MDF (по-рядко – ПДЧ) или масивни блокове, различно е покритието:

 • PVC – филм от поливинилхлорид с фотопечат;
 • фурнир – тънки листове дърво (включително ценни видове).

Изработването се основава на рамка от масив (най-често бор), пълнежът може да бъде и от същите части, свързани в решетка или от клетъчен картон. Благодарение на последното се повишава звукоизолацията.

Върху рамката са прикрепени тънки MDF листове, върху които е монтирано покритието. В случая с PVC говорим за термична обработка: отпечатаният филм е заварен към повърхността и понякога релефът се притиска. Фурнирът се залепва с помощта на специални лакове, лепило и също се пресова.

Основните разлики между двата вида покритие са в характеристиките на експлоатацията и разходите.

И двете имат своите предимства. Нека да ги разгледаме отблизо.

PVC

Поливинилът е синтетичен материал, който по природа е подобен на пластмасата. Предимствата на вътрешните врати с PVC покритие включват следното:

 • водоустойчивост;
 • разнообразие по цвят и модел;
 • устойчиви на избледняване;
 • лесно почистване – просто го избършете с влажна кърпа, не е необходимо да използвате лакове.

Недостатъците включват изкуствеността на филма – въпреки факта, че продуктите, като правило, имат хигиенни сертификати, филмът може да мирише неприятно в началото. При евтините модели след известно време може да се наблюдава абразия на повърхността и отлепване на покритието.

Най-вече купувачите са отблъснати от неестествения външен вид: въпреки релефната повърхност на скъпите модели, те все още не приличат на истинско дърво.

Фурнир

Чудесен начин да получите евтина врата, имитираща масив с високо качество. Разфасовките, които отиват до фурнира, обикновено са много красиви и носят със себе си структурата на естествените дървесни видове, включително ценни. Какви са техните предимства?

 • продуктите изглеждат скъпи – елитните модели могат да създадат пълната илюзия за композитно масивно платно;
 • изглежда добре с качествени фитинги;
 • комбинира се с други материали – стъкло, месинг;
 • не избледнява;
 • дълъг експлоатационен живот;
 • екологично чист – материалът диша и не допринася за развитието на мухъл, в състава няма вредни вещества.

Има и недостатъци. Така че, лошо обработеният фурнир може да изсъхне с течение на времето. Следователно грижата за него е не само почистване с влажна кърпа, но и използване на лак за мебели.

И двете покрития са подходящи за всяко помещение. Ако обаче говорим за банята подходящ е модел с PVC покритие: в случай на некачествена обработка на плочите, фурнирът може да започне да абсорбира влагата.

zlaten-dyb

Дръжки за интериорни врати с камъни „Сваровски”

Все по-голяма роля в избора на дръжките на вратите играе стила. Все по-често най-известните дизайнери участват в разработването на нови модели. В същото време всички най-нови тенденции от света на модата естествено се въвеждат в дизайна на аксесоарите. И така, на дръжките на вратите се появиха и кристали SWAROVSKI, искрящи отначало в бижута и дрехи. Дръжките на вратите с кристали присъстват днес в колекциите на всички известни марки. И дори, ако искрено се чудите как органично изглеждат кристалите SWAROVSKI в такава необичайна за тях среда, за дизайна на различни врати. Поставените кристали с множество акценти блестят на завоите на металната повърхност, а по-големите кристали гордо увенчават и дръжките на вратите.

Основен производител на дръжки за врати

Португалия, производител и износител на хардуер и аксесоари за прозорци и врати, е включил в своята гама бляскави дръжки за интериорни врати с кристали Swarovski, според портала WINDOW MEDIA.

Дръжките за интериорните врати, често са подценявани като елемент от интериорния дизайн. Но производителите на дръжки днес правят всичко, за да променят това погрешно схващане. Съвременните модели дръжки на вратите на пазара могат безопасно да се използват като декорация. А правилната цветова схема помага да се гарантира, че всеки интериор придобива уникален стил.

Продукти Tupai

потвърждение на тази теза е новата колекция от химикалки с кристали Swarovski. Уникалният им дизайн „Изработен с SWAROVSKI ELEMENTS“ няма да остави никого безразлично. Тупай е основан през ноември 1976 г. в град Агеда, разположен в централната Португалия. Като производител на строителни аксесоари, той спечели висока позиция на местния пазар и в чужбина. Продуктите Tupai се предлагат в повече от 30 страни в Европа, Америка, Африка и Азия.

Модерният интериорен дизайн предвижда хармонизирането на всичките му елементи, включително дръжки за врати и фитинги за прозорци. Следователно, днес кръгът от доставчици се характеризира с висока гъвкавост, позволяваща индивидуален подход към всеки клиент, за да отговори на неговите нужди. Вероятно бляскавите копчета за врата „Произведени с SWAROVSKI ELEMENTS“ ще поставят следващата задача за производителите на хардуер, така че дръжките на прозорците да не са по-ниски от блясъка на техните бляскави колеги за врати.

zlaten-dyb

Най-добрият избор за интериорни врати!

Жилището Ви се нуждае от освежаване и реставриране? Писнало Ви е да гледате старият си интериор, скучните мебели, амортизираните врати, непроникваща светлина през тях. Всичко Ви се струва мрачно и „студено”! Sивотата на ежедневието Ви е погълнала и прибирайки се в къщи, там радостта и удоволствието от спокойната и приятната атмосфера липсва?! По всичко личи, че е дошло време за промяна. Започнете с интериорните врати. Колкото и да не Ви се струва логично, те променят цялостно визията и придават на жилището завършения съвършен вид.

Ето няколко крачки и съвети, от които трябва да започнете, за да завършите цикъла успешно. Много е важно да изберем интериорните врати на подходящо място, предлагайки видове разнообразни модели, с качествени и добри материали. Персоналъта трябва да е освен вежлив и любезен, на 1-во място да е компетентен, за да може заедно с негова помощ да изберете качествени интериорни врати за Вас.

интериорна бяла врата

Материал на изработка

На пазара се предлагат материали, като МДФ, ХДФ, естествено дърво. Съобразно бюджета е добре да си направите равносметка кое ще е най-доброто. Доказаните естествените материали винаги са били по-скъпи и предпочитани, но тук ще наблегнем на материала ХДФ, който освен със своите ситно пресовани дървесни частици, подложени на сухо и горещо пресоване, под по-висока температура, там се използва също и повече смоли и лепила, което го прави здрав и качествен, докосвайки се почти до естествения материал, а спрямо цената ще останете приятно очаровани, защото е достъпна според всеки джоб.

Видове покрития

Покритията, също като материалите са няколко вида. ПВЦ фолио, покритие по иновативната технология Hartfein, което представлява многопластово покритие от вертикално разположени слоеве дървесни частици, импрегнирани със защитен лак, меламинови и синтетични смоли, 3Д полипропиленов ламинат и други. Това са най-предлаганите в момента покрития, което качество е доказано, степента на износоустойчивост е във висок процент, а цената съобразена и допустима.

Изброихме най-важните стъпки, с които трябва да се съобразите първо при избора на врати. Остава за накрая да подберете вече правилно и външния облик на вратата, като цвят, модел, съобразно интериора, с който желаете да подобрите вашето жилище. Има всякакво решение както за екстравагантния стил, така и за класическия.

Интериорните врати “Gradde”

Когато се обърнем назад във времето имаме възможност да проследим развитието на света. Еволюирането на хората и, разбира се, най-голямото преимущество, с което разполагаме, е един много важен урок, който нашите предци са ни дали чрез техните грешки.

Пряк пример са Първата и Втората Световни войни. След тях започва изграждането на много организации, които имат за цел да осигурят мира и да не се стига до войни за в бъдеше. Германия е една от страните, която е основен участник и двете събития. Но като такъв тя е била изключително добре подготвена от гледна точка на развитието на технологии и оръжия. Въпреки неблагоприятните последствия за всички страни от конфликта, всички усилия и инвестиции направени за спечелването на войната довели до откритието на много иновации и развили не само оръжията, но и науката и дори медицината.

Откъде идват имената на моделите от серията “Gradde”?

Германия не е изградила името си само благодарение на последните войни, в които участва – устойчивостта и качеството на немското производство е изградено през Древността. Някои от най-известните и качествени немски интериорни врати носят наименования на крепости и ключови места за Германия.

Предвид това, че немците са изключителни националисти и могат много добре да дадат оценка на труда си – самите имена на интериорните врати от серията “Gradde” говорят сами за себе си и своето качество. Самото им покритие е многопластово. То се състои от вертикално разположени слоеве дървесни частици, импрегнирани със защитен лак, меламинови и синтетични смоли по иновативната технология Хартфайн. Един от моделите „Цвингер” е получил името си от архитектурен бароков комплекс и художествен музей, намиращ се в град Дрезден. Друг много интересен пример е моделът „Райхсбург” – който е получил името си от замъка Райхсбург. Замъкът Райхсбург е в неоготически стил, който е разположен в Рейнланд-Пфалц и датира от втори век. През 1688г. замъкът бива опожарен почти до основи, но по-късно през 1868г. имотът е реставриран. Тези малки примери само могат да покажат, че силата на този на този народ се запазва през вековете. Неговите постижения не могат да бъдат определени по никакъв друг начин освен мащабни и значителни за целия свят.

Интериорни врати “Gradde” – сигурност и стилен дизайн

Наименованието дадено от производителите на интериорните врати “Gradde” има за цел да покаже, че самите врати са като пазители. Не само на дома Ви и на Вашата история, но и на Световното културно наследство. Ако те не могат да запазят красотата и уюта на Вашия дом, то тогава надали ще се намери по-добър пазител на семейните Ви ценности. Интериорни врати „Gradde” – символ не само на високо качество, но и на невероятно изтънчен вкус.