image002

Интериорни врати, кои са най-подходящи?

Днес все повече хора залагат на облика на своето жилище. Интериора е важен елемент, той разкрива индивидуалния стил на различните домакинства. Някои хора избират естественото дърво, така те успяват донякъде да внесат природата в дома си, заедно с това и повече красота.

Интериорната врата трябва да се избере според това, за къде точно е предназначена. Нужно е тя да следва останалия интериор и да успее да се слее с него, а не да стои като придатък на съответното помещение.

Фирмите в сферата с врати са доста, а моделите които те предлагат на пазара са още повече. Така че, едва ли има купувач, който да остане незадоволен. Стига разбира се, той да бъде добре ориентиран за това, което търси.

Преди да се сдобиете с желаните интериорни врати, първо си изяснете къде точно ще я поставите. Основно вратите се делят на вътрешни и външни. Внимавайте, когато избирате външна врата, защото тя ще има контакт с околната среда вън и ще трябва да се сработи с атмосферните условия (подходящи са стоманени, железни, полимерни или врати, изработени от масивно дърво). При вътрешната, основна роля играе помещението, в което ще я поставите, дали ще е стая, килер, баня или нещо друго (например дървени, пластмасови, стъклени или изработени от тънки плоскости врати).

Колкото до отварянето на интериорната врата, в повечето случаи то е едностранно (крилото се отваря навън или навътре). Има и врати с двустранно отваряне, при които крилото може да се движи и в двете посоки. Този вариант като цяло се среща по-рядко при врати.

Когато жилището не е много голямо и всеки сантиметър вътре е важен, тогава удачен вариант са сгъваемите, ролетните или плъзгащите се врати. Ролетните интериорни врати се прибират нагоре по рамката при отваряне, а при затваряне се спускат надолу. При плъзгащите, крилата се движат по специални релси, сгъваемите пък са съставени от свързани помежду си вертикални участъци, инсталирани в рамката (направени от няколко секции) – това са вратите „хармоника”).

Оцени тази статия

Вашият коментар