Плъзгаща стъклена врата и стандартна интериорна врата

Интериорни врати, кои са най-подходящи?

Днес все повече хора залагат на облика на своето жилище. Интериора е важен елемент, той разкрива индивидуалния стил на различните домакинства. Някои хора избират естественото дърво, така те успяват донякъде да внесат природата в дома си, а заедно с нея и повече красота.

Фирмите в сферата с врати са доста, а моделите които те предлагат на пазара са изключително много. Така че, едва ли има купувач, който да остане незадоволен. Стига разбира се, той да бъде добре ориентиран за това, което търси.

Предназначението на интериорните врати е ключово

Интериорната врата трябва да се избере според това, за къде точно е предназначена. Нужно е тя да следва останалия интериор и да успее да се слее с него, а не да стои не на място в съответното помещение.

Преди да се сдобиете с желаните интериорни врати, първо си изяснете къде точно ще я поставите. Основно вратите се делят на вътрешни и външни. Внимавайте, когато избирате външна врата, защото тя ще има контакт с околната среда вън и ще трябва да отговори подобаващо на променливите условия на времето. Подходящи са стоманени, железни, полимерни или врати, направени от естествено дърво. При вътрешната, основна роля играе помещението, в което ще я поставите, дали ще е стая, килер, баня или нещо друго. Особено преценете добре вратата за мокрото помещение. Лошият избор тук ще Ви доведе проблеми.

Движението на крилото – трябва да се обмисли

Колкото до отварянето на интериорната врата, в повечето случаи, то е едностранно – крилото се отваря към Вас или в противоположна посока. Има и врати с двустранно отваряне, при които крилото е с двупосочно отваряне. Този вариант като цяло се среща по-рядко при врати.

Когато жилището не е много голямо и всеки сантиметър вътре е важен, тогава удачен вариант са сгъваемите, ролетните или плъзгащите се врати. Ролетните интериорни врати се прибират плътно нагоре до рамката при отваряне, а при затваряне се спускат надолу. При плъзгащите, крилата имат специални релси, по които да се движат, сгъваемите пък са съставени от свързани помежду си вертикални участъци, инсталирани в рамката. Те са направени от няколко секции – това са вратите наричани „хармоника”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *