Интериорните врати – важен елемент от обзавеждането на един дом

Изборът на красива интериорна врата е едно от онези неуловими необходимости, които  променят  до основи стилът на Вашия дом. Хората рядко обръщат  внимание на вратите в един дом, но те оказват голямо влияние на това, как изглежда цялостният външен вид на помещението. Интериорната врата е много важна част от дома и трябва добре да се помисли какви врати да бъдат избрани. Това е важна стъпка в промяната на вида на една стая. Основните въпроси, на които всеки решил да смени интериорната си врата трябва да отговори, са свързани със стила на дома му, вида материал на вратата, размера на вратата и съответно видът на вратата. Изборът е въпрос на вкус, но и на осъзната практичност.

Необходимо е да се помисли за техническата характеристика на вратата, като една от функциите на вратата може да бъде възпрепятстването на преминаването на шума от едно в друго помещение. Добрата топлоизолираща способност на вратата е нужна, в случаи на различни температури в отделните стаи. Друг аспект са покритията, чиито повърхности трябва да бъдат издръжливи на механични повреди. Те се характеризират, освен с функцията свързана със защитата, но и с декорацията.

Видът интериорни врати също е от изключителна важност при избора. На пазара има много различни варианти – врати хармоника, врати с двойни крила, врати с единично крило на панти, тип френски врати, врати, които се плъзгат, роторни врати др.

Вратите наричани хармоника, са незаменими при малки и ограничени пространства. За разлика от другите, крилата им се отварят настрани, събирайки се. Така създават повече свободно място

scuvaemi

Двойните врати представляват две независими крила, които се затварят към центъра. Те добавят на стаята простор и широта, тъй като при нужда крилата се оставят в отворено положение. Подходящи са за съединяване на две отделни стаи в едно, например кухня с трапезария или гостна.

dvoini

Следващите са стандартните врати, тези които най-често се използват от хората. Крилото им е окачено на панти. Класическият им вид е достъпен и непретенциозен. Покритията и цветовото им разнообразие е богато. Това ги прави лесни за комбиниране с другите мебели в дома.

napanti

Подобаващо внимание ще окажем на плъзгащите врати. Те, също като вратите хармоника, са чудесни за ограничени пространства. Тяхното разнообразие, що се отнася до материали и дизайн, не отстъпва на другите интериорни врати.

pluzgashti

Летящата интериорна врата се отваря и на двете страни. Тя позволява с лек тласък да минете от едно помещение в друго. По-често се използва за сервизни помещения на барове и ресторанти.

letqshti

Когато избираме вратата за дома си трябва да решим какъв бюджет можем да определим за закупуването ѝ, тъй като по магазините се забелязва разнообразие от стилове и цветове. Можем да забележим разликата в цените на вратите, като те варират в зависимост от това какъв материал е използван за изработката им.

Няма значение на какви врати ще се спрете, това което е съществено е интериорът, както и функциите на помещенията. Спазите ли това, ще се сдобиете с модерен и красив дом, но ако имате нужда от съвет, може без колебание да потърсите тези, които са най-добри в това – дизайнерите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *