Великденска украса със заек и яйца

В очакване на светлия празник

Пролетта дойде, а с нея и един от най-християнските празници – Възкресение Христово, който винаги ни кара да бъдем позитивни. Най-хубавата част от празника е, когато се събираме със семейството и приятелите си. Цъфналите дървета, птиците – те ни карат да се пробудим. Всеки иска дома му да е украсен красиво и да внесе уют в него.

Украсата ни посреща още от вратата, където има традиционни венци – символ са на безкрайността. Могат да бъдат закачени и на прозорците. Те помагат да се създаде настроението за този велик празник. Коренно ще променят облика на дома ви. Могат да се изработят от различни материали. Врати София ви съветва да проявите креативност и да развиете своето въображение, за да покажете красотата на природата. Най-добре е сами да си изработите украсата – естествените цветя и клонки са най-красиви. Сега може да съчетаете традициите с модните си виждания.  Посрещнете гостите с многообразие от цветове, която да привлече погледите на всички.

Великден е денят, в който се празнува Христовото Възкресение. Празнува се три дни. Традицията повелява да се боядисват яйца, като първото трябва да е червено. Яйцето е символ на нов живот, символ на вселената. Повечето от народите по света са боядисвали яйца още от древни времена – перси, римляни и др. Яйцето започва да се възприема като символ на раждането на човека от природата. Това е период за душевно пречистване и осъзнаване. Като символ на този светъл празник е и Великденският заек, с който се асоциира с изобилие и плодородие.

Всеки детайл от празничната маса е от голямо значение, особено ако се украси по креативен и нетрадиционен начин. Могат да се сложат разноцветни свещи, салфетките със зайчета, върбови клонки, прекрасна ваза с пролетни цветя, красиво боядисаните яйца – те ще очароват всички гости.

Пожелаваме Ви да усетите топлината на човешката доброта, прошка и търпение и обич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *