Как да изберем цвят и визия на новата ни врата?

И сега крайната дилема на дизайна: кой цвят трябва да изберете за вашата вътрешна врата? Първо трябва да определите „ролята“ на вашата врата: искате ли тя да изчезне във вашия интериор или да се открои като фокусна точка в стаята? Искате ли тя да стане продължение на стената ви или по-скоро да контрастира с нея? Какъв е цялостният ви поглед? Въпреки че интериорните врати обикновено са боядисани в бяло, нищо не спира да избирате друг цвят. Бъдете смели! Играйте с цветовата си палитра, за да превърнете вашата врата в елемент на дизайн. Например, ако стаята ви е боядисана изцяло в бяло, защо не го оживите с жълта или синя врата? За по-графичен ефект, боядисайте само част от вашата врата или нанесете различни цветове. И не забравяйте корнизите или дори стените около вратата: те също могат да бъдат оцветени по различен начин, за да създават различни ефекти. Ако обаче искате да „скриете” вратата си, нарисувайте го със същия цвят като стената. Вашата стена носи два цвята, един на дъното и един на върха? Просто възпроизведете същия дисплей на вратата си.
И накрая, не забравяйте, че всяка врата съдържа всъщност две “платна”, които да обслужват по-добре вашите творчески нужди. Не се колебайте да персонализирате двете страни според вдъхновението и нуждите си.

Външни врати

Основната функция на всяка екстериорна боя е да покрива повърхността и да я предпазва от лошо време. Въпреки това, както при интериорния дизайн, изборът на цвят на външната ви врата е изключително важен, ако не и по-решаващ, предвид неговата уникална роля. Като основна входна точка, вашата външна входна врата наистина определя общия тон на предната ви фасада. Като такъв, той представлява идеалната възможност да персонализирате дома си и да го отделите от съседите си. Изберете уникален вид като изберете привлекателен ярък цвят или вдъхнете нов живот в стария си дом с модерен цвят. Независимо от избрания стил обаче, винаги вземайте под внимание цвета на прозорците, облицовките, улуците, покривът и външната облицовка за естетически приятен и успешен цялостен вид.

И накрая, видът на необходимата външна боя зависи от материала на вашата врата (стомана, дърво, фибростъкло). Например, стоманените врати обикновено са покрити с уретан – акрилна боя. За абсолютно перфектно покритие е от съществено значение, той да се използва от специалистите по вратите.

Цялата статия

Входна врата с лампа

Входни врати

Входните врати трябва да са достатъчно здрави, за да издържат на вятър, дъжд, слънцето и потенциални нарушители, но достатъчно красиви, за да направят добро първо впечатление. За съжаление, посрещането на тези нужди е голяма задача за много предни врати. Преди време те са били правени от дърво или дървен фурнир, като и двата изкривяват и разслояват след години на излагане на елементите. Повечето входни врати не са вечни – повърхността на някои по-стари стоманени врати може да се отлепи.

Има нови дървени врати, които издържат повече от по-старите произведени врати, както и метални и фибростъкло, които приличат на дърво, но осигуряват по-голяма сигурност и също така струват по-малко.

Откриване на щети

Понякога подмяната на врата означава просто смяна на една врата, наречена плоча или празна за друга. Случва се понякога да се изтръгва и да се замени старата рамка на вратата, която включва стълбовете на вратата и прага – особено ако тези дървени елементи са започнали да гният.

Дори и старата рамка на вратата да е наред, стената е прикована, за да може да се поклони и да се успокои. Така се затруднява отварянето и затварянето на вратата. За да направите нова дървена врата подходяща за външна рамка, ще трябва да разположите отгоре и отдолу или дори да подрежете един от тези ръбове, така че вратата да виси правилно. Това е само опция с дървена врата; Вратите от метал и фибростъкло не могат да бъдат изрязани.

Повечето от новите врати са префунг, което означава, че вратата виси на пантите в новата рамка (тези системи включват и някаква форма на метеорологично покритие). Повечето производители предлагат десетки стилове на врати и ще намерите широк избор при дърводелците, домовете и търговците на врати.

Може би най-важното решение е от какво е направена вашата врата. Повечето комбинират няколко материала; например, много стъклени и стоманени врати имат дървени рамки. Но материалът на повърхността влияе най-много на външния вид, трайността, сигурността и цената.

Дървените врати са едни от най-срещаните. Гъвкавостта и красотата са силен костюм. Ще намерите и боядисани врати в няколко сорта иглолистна дървесина, като бор и западен бучи Ниш.

Когато пазарувате за готови дървени врати, потърсете трайни петна и прозрачни покрития, като полиуретан. Силно блестящите блясъци предлагат най-добрата защита за боядисаните врати. Който и да завършите, поставете го върху горния и долния ръб. Това предпазва дървената врата от абсорбиране на влага и подуване.

Цялата статия

метална входна врата

Седем съвета за по-лесен избор на входна врата

Изборът на входна врата е много важен и в никакъв случай не е подценяване. Тя е лицето не Вашия дом и се забелязва първо.

Ще Ви предоставим седем съвета за по-лесен избор:

Визия

Много важно е на какъв модел ще се спрете. Желателно е да е добре съчетан с интериора на дома Ви. Ако интериорните врати имат по-голяма фрезовка, за препоръчване е входната врата да бъде по-изчистена и с по-малко фрезовка, ако желаете Вашето жилище да изглежда стилно;

Строителен отвор

Много важно е да знаете с какъв отвор разполагате. Много често клиентите предполагат, че разполагат със стандартен размер и всяка врата може да се постави. За жалост това не е точно така, тъй като по-голямата част от вратите се предлагат само в определен размер. За препоръчване е да се направи консултация със специалист. Той ще Ви консултира с необходимите препоръки. По този начин ще улесни Вашия избор и ще спестите средства;

Цвят на вратата

Той е много важен за цялостната визия на дома Ви и трябва да бъде добре съчетан с останалия интериор. За препоръчване е избрания от вас артикул да бъде с различен цвят от този на стените и пода, за да може да се откроява, а не да се слива с тях. Също за препоръчване е тя да бъде съчетана с цветовете на интериорните врати или дограмата;


Място за извършване на монтаж

От голямо значение при избора на врата е това къде тя ще се монтира. Ако е за къща за външни условия, силно препоръчително е вратата да бъде от материал, който е устойчив и има UV защита, за да няма изменения от атмосферните условия;


Бюджет

Ключов и определящ фактор при избора на врата. Трябва внимателно да се съобрази бюджета, с който разполагате и качеството на вратата. Много често срещано е да се избере по-бюджетна врата, която след малък период от време се налага да бъде сменена;


Материал на изработка

От изключително важно значение е от какъв материал е изработена вратата, понеже това е ключово и определящо за нейната ефективност и дълголетие. Ако вратата е за външни условия трябва да съобразите избора на материал – той трябва да издържа на атмосферните условия. Ако пък вратата е за апартамент или вътрешна входна врата за къща – то имате богат избор и може да поставите врата от всякакъв материал;


Сигурност и надеждност

Всеки, който е взел решение да поднови входната си врата се интересува от нейната сигурност и заключване. В зависимост от моделите заключването може да бъде с метални шипове. Те влизат в касата в три посоки – надолу, нагоре и встрани. Друг вариант са активни и пасивни шипове, които влизат в касата само встрани;

Входната врата е инвестиция, която се прави за години напред и с нейния избор трябва да се подходи внимателно и прецизно.

Цялата статия

Ключове за входна врата

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ФИРМАТА, ОТ КОЯТО ДА ЗАКУПИТЕ СВОИТЕ ВРАТИ?

    Изборът на вратите на всяко едно помещение е от изключителна важност за общия му изглед и усещането, което носи на своите собственици и гости. Има редица фактори, които трябва да бъдат предварително разгледани, за да вземете най-правилното решение. Едно от нещата, които са важни за избора на фирма, от която да закупите своите нови врати, е дали се предлага и осъществяване на различни монтажни и демонтажни услуги. Процесът бива значително улеснен, ако работата се извърши от една и съща компания, тъй като всички участващи в поръчката, плащанията и монтажа, са добре информирани относно Вашите предпочитания и изисквания.

   Друга услуга, от която е желателно да се възползвате, е предварителното изготвяне на оферта в шоурум. Така служителите максимално ще изяснят всички Ваши очаквания и идеи, свързани с модел на вратите. Консултацията с лица, които работят в тази сфера, е изключително полезна.

   Още един фактор, който е важен за формирането на решението откъде да поръчате  интериорни или входни врати, е цената. Съотношението цена-качество на продуктите и услугите е от огромно значение за повечето клиенти. Обърнете внимание на всички документи,  а по-специално и на тези, в които са описани гаранционните условия и срок на закупените артикули и извършените монтажни услуги. На място в обектите може да се огледате и за всякакви видове сертификати, които фирмата притежава, независимо дали се отнасят за производство или внос на продуктите.

   В забързаното ежедневие често не остава достатъчно време за обикаляне и оглеждане на всички обекти и продуктите, които те предлагат. Затова друг начин, по който може да се запознаете с “първенците” на пазара, е да се вслушвате в мненията на Ваши близки, приятели и познати. В много случаи именно тези породени от личен опит отзиви и впечатления са най-добрата реклама. Задайте въпросите, чиито отговори най-много Ви интересуват. Ако работата тенденциозно се върши качествено, съществуват документи, описващи гаранцията и цените се допълват с Вашите очаквания, не би трябвало други фактори да Ви притесняват и изненадват неприятно в бъдеще. В днешно време почти всяка компания има и сайт в Интернет, в който има нагледно представяне и описване на стоките и услугите. Предварителен оглед и проучване на
вратите онлайн, могат да Ви бъдат от голяма полза при отсяването и избора на фирма, с която да работите и да създадете един прекрасен удовлетворяващ резултат – на добре изглеждащ уютен дом или пък на модерна и представителна бизнес сграда.

Цялата статия

Модни тенденции при входните врати

За да има красиво излъчване, вашият дом се нуждае от „красива входна врата“ . Тя е основният ключов елемент към добре изглеждащият дом и за това при нейния подбор трябва да сте изключително внимателни. Входната врата трябва да е съчетание от стойностна защита, атрактивна визия и разумна цена.

От много голямо значение е, как ще изглежда вашата входна врата визуално, защото тя ще е облика на вашия дом. С нейния правилен избор, вие ще си осигурите удоволствието, което ще почувствате всеки път когато влизате или излизате от дома си. И особено удачен избор, ще е ако успеете да я съчетаете с вкус с интериора около нея. Всеки би се радвал на възхищението в очите на гости и съседи, които са впечатлени от вашия избор.

В днешно време има всякакъв вид врати, с различни спецификации и дизайн. Те ще Ви дадат възможност да реализирате вашите естетически визии. Ще имате право на избор между врати изработени от различни видове материали, цветове, размери и модерни стилове. Даже може да си изберете входна врата, която да е изработена с дизайн по ваш вкус, по ваш индивидуален проект.

При избор на външната врата, всеки един детайл е от изключително значение – цветът, покритието, изолацията, заключването, дори и моделите на дръжките. Предлагаме Ви, да заложите на врати, изработени от качествени материали и оборудвани с по – сигурни заключващи системи. По този начин, Вие ще се сдобиете с красива, сигурна и надеждна врата.

Дали ще е разумна цената на вратата, с всички тези съчетания на красота, сигурност, уют и комфорт? Врата, която ще притежава всичките тези качества, няма как да е евтина. Вложете вашите пари в здрав и качествен продукт, който да си заслужи инвестицията.

Направете Вашата къща индивидуална с нова и красива входна врата. Наслаждавайте се на красотата и. Доверете се на новите модни тенденции и бъдете различни!!!

Цялата статия