Входната врата- избор на качество и сигурност

От древността до наши дни дървото е основен материал за направата на врата, било то служеща за вход към дома или интериорна, тъй като дървесния материал е лесен за обработка и е подходящ както за традиционалисти, така и за хора с модерен стил. За изработката на врати от този материал обикновено се използват с конструкция или конструкция, която да противодейства на промените на климата. Особено важно за тях е това, че вратите от фурнир трябва задължително да бъдат с лакирано покритие и да са гланцирани. Те могат да бъдат с орнаментика или без, като масивната дървесина придава чувство за здравина и уют. За да се допълни автентичния вид е вариант да се добави метален обков и рамка от метал, която допринася за солидността на вратата.входна врата

Как се определя качеството на една входна врата?

За направата на една качествена врата от първостепенно значение са материалите, използвани за направата й. При покупката на Външна врата трябва да се следи материалът, от който е изработена и заключването й.

Врати от стомана:

Oсновно преимущество на този вид е дългия живот. Дългия срок на експлоатация е може би и една от основните причини и за по-високата им цена. Те са по –масови от дървените врати. Те са подходящи за външни условия, тъй като не се свиват, раздуват, изкривяват или деформират. Стоманените врати са грундирани, което позволява тяхното рисуване или боядисване. Този вид врати са едни от най- сигурните.

Метални врати:

В по-голяма степен от случаите те са изградени от два метални листа с допълнително метално оребряване, като могат да имат вътрешност от дървесина под формата на пчелни пити или минерална вата за по добра изолация. Металните врати могат да бъдат прахово боядисани или покрити с фолио, което гарантира естетическия им вид.

Блиндираните врати:

Имат широко разпространение на пазара, тъй като съчетават двата основни фактора цена и качество. Те изолират добре, като са с подсилена метална конструкция, която гарантира устойчивост и вратата става непробиваема за влизане взлом. Лесни са за поддържане и имат дълготрайност във времето. Те са подходящо решение за всеки дом. ПВЦ или Алуминиевите врата имат огромно разпространение, тъй като са подходящи както за интериорни, така и за външни условия. Тяхното най-голямо предимство е дълготрайността и устойчивостта най-вече на влага. Има разнообразие от стилове, цветове и размери.

Освен материалът, от който е изработена вратата, от първостепенно значение са заключващите системи, като най- добре е те да имат две независими ключалки една от друга с различни ключалки по род, като в повечето случаи долния патрон е ямков, а горния- перообразен. Причината е, че едното заключване служи против разбиване с груба сила, а другото да е почти невъзможно за преодоляване от човек, който не е специалист. Употребяват се и различни защитни системи- бронировка на патрона, електронни и електромеханични брави. Колкото по- сложна е системата за заключване, толкова е по-голяма сигурността от нахлуване на крадци.

Вашият коментар