Бяла входна врата с шпионка

Видове каси при входните врати

Изработените входни врати съобразени със стандартните размери на строителните отвори, невинаги отговарят и могат да паснат на даден отвор. Причините за това могат да бъдат различни. Има доста строителни отвори, които имат кривини и поради тази причина не може да им послужи един стандартен размер.

Какво да предприемете преди поръчка на входна врата

Днес масово хората извършват различни строителни и допълнителни  ремонтни дейности в жилището си, което пък довежда до разширяването на отвора или стесняване, а при други удебеляване на зида. За това, преди да се спрете на врата, е добре да се огледа отвора във височина, широчина и дебелина на зида, където ще се монтира новата каса. За тази цел е задължително и препоръчително да се направи огледа от специалист-размерчик, който да установи точните мерки и посоката, накъдето ще се отваря вратата. Това направи ли се, то тогава може да предприемете търсенето на врата. Вие ще сте наясно, какво ще е най-подходящо за Вас, а така няма да се лутате из моделите, които се предлагат, а  знаете, че разнообразието им е огромно на пазара.

Видове каси за входни врати между, които да изберете

Входните врати на пазара, според своя индивидуален размер се предлагат комплектовани, съответно с каса, която има варираща ширина. Най често предлаганата регулируема каса е  в няколко определени размера:

  • до 210 мм;
  • до 340 мм;
  • до 440 мм;
  • до 500 мм;

Има други модели, които са с каса наречена щок, тя е каса, която е фиксирана с размер не повече от 12 см. Тези врати са с первази, но само от едната страна – откъм външната. При такъв щоков монтаж е необходимо допълнителна дейност, която ще  е свързана с обръщане и замазване на остатъка от зида, който няма да бъде обхванат от касата. Тези врати имат предимства и са идеални за монтаж на отвори тип тунел, където монтаж на врата с регулируема каса е невъзможен, защото няма място за поставянето на первазите от едната страна. Затова съществуват входни врати с два вида каси: регулируема каса и фиксирана/каса щок/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *