блиндирани врати

Как да изберем най-добрата блиндирана врата?

Благодарение на традиционното си предимство и добро качество на изработка и монтаж, блиндираните врати успешно печелят сърцето на повечето собственици на апартаменти, къщи и офиси.

Бъдещият собственик е длъжен не само да познава пазарните условия и гамата от основните производители на блиндирани врати, но и да има възможност да избере модерни покрития, брави и уплътнители.

Лидерските компании знаят как правилно да структурират производството, което спомага за намаляване на непроизводствените разходи и осигурява високо качество на продуктите и услугите.Дружествата, които не са в състояние да гарантират качеството на блиндираните врати, не остават дълго на пазара.

По отношение на ценовата политика, на съвременния пазар, производителите могат да предложат блиндирана врата на всеки, дори и на клиентите, с най-изтънчения вкус, както и да се вземат предвид групата потребители с най-скромни финансови възможности или наличието на неограничени финансови ресурси. За удобство на клиентите, повечето компании организират продуктите си в класове или категории. Тази класификация зависи от степента на сложност и следователно цената на даден продукт.

При избора на входна врата, се фокусирайте върху здравината на конструкцията, материалите, от които е направена, както и стабилността на патрона и бравата. Дизайнът на входните блиндирани врати също е много важен.

Параметрите на вратите могат да се подобрят с различни заключвания,  метални листове, патрони. Вратата може да се отваря и с магнитен чип или други типове отключвания, които в момента са доста разнообразни. Ключовете трябва да бъдат защитени от подправяне.

В модерния дом е необходимо да има не само трайни и красиви врати, но също така да имат редица функционални предимства. При избора на блиндирана врата, трябва да гледате не само външния вид, а и практичността. Сред изтъкнатите материали за изолация са:

 • полиуретанова топлоизолационна пяна,
 • минерална вата,
 • пяна,
 • подплата от полиестер и др.

Тяхната задача е добра шумо-  и топлоизолация. Важно е вратата да има добри уплътнения както на крилото, така и на касата.

В днешно време навлизат и праховобоядисаните врати. Може да облечете металната си врата с МДФ плоскости, които да ѝ придадат завършен и стилен вид. За собствениците на офиси, места за развлечения, изложбени зали и луксозни вили, облицовката на вратите е елемент от имиджа и стила.

Използването на тези техники, ще направят Вашата врата красива и индивидуална, а и ще привлечете нови посетители. Дори и най-взискателните клиенти със сигурност ще намерят точно това, което биха искали – елегантна и висококачествена блиндирана врата.

Как да изберем най-добрата блиндирана врата?
Оцени тази статия

Цялата статия

Дръжки на входни врати: видове и избор

Дръжките на входните врати са детайл, който придава визуална красота на вашата врата и макар да не ви се струват толкова важни, те имат решаваща роля за нормалната работа на вратата ви. Широката гама от модели и цветове ви позволява да изберете перфектната, съобразена с вашия стил, което прави дръжката част от цялостния декор и  придава на стаята неповторим ефект.

 1. Дръжките – най-важната част от интериорната врата

Най-често обитателите предпочитат да вземат някаква пасивна дръжка (стационарна) и самата  блиндирана врата да се отваря само при едно завъртане на ключа, без да обръщат внимание на самия дизайн или дали е подходяща за определени условия, в зависимост от средата, в която се намира входната врата. Това може да бъде оправдана ситуация, само при липса на избор на този артикул или ако собствениците не държат толкова на дизайна и стила, които би предала една дръжка на входната им врата. Този аксесоар играе важна роля, тъй като това е първото впечатление , което оставаме у гостите ни преди да пристъпят в нашия дом и да го опознаят и от вътре.

Желанието да украсите дома си и да създадете една неповторима и хармонична атмосфера стартира от входната врата и аксесоарите по нея.  Предпочитани са по лаконични, строги, ярки, не толкова претенциозни  модели. Широката гама, която предлагат магазините ви позволява да направите правилния избор и да намерите идеалния модел дръжка за вашия дом.

 1. Видове дръжки за входни врати

Експертите препоръчват при търсене на най-подходящата дръжка, потребителите да обърнат внимание на условията, които ще бъде изложена конкретната блиндирана врата, а не само на визуалния дизайн, цвят или цена на съответния аксесоар. Някой обичат ротационните дръжки, а други оценяват простотата и лаконизма на стационарните, фиксирани такива. Изборът е изключително труден и важен, тъй като той зависи от бъдещите собственици на помещението, тъй като всеки има персонален характер и вкус.

 • Стационарни – Те са най-прости като конструкция, но и най-надеждни.  Липсата на механизъм и връзка с бравата гарантира дългия експлоатационен живот на този тип дръжки. В модерния интериор често се използват стационарни модели под формата на топки, тъй като те имат различен и стегнат дизайн и стил. Друг предпочитан вариант са дръжките тип ”пура” или още наречени писалки. Те са по класически и обрани като дизайн.
 • Подвижни, ротационни – Това е механизъм, състоящ се от две дръжки, свързани по между си с квадрат. От функционална гледна точка, този тип дръжки се считат за най-добрите, тъй като ако при течение се затвори вратата ще можете да натиснете дръжката и да влезете, за разлика от стационарните, тъй като при тях ви е необходим ключ, за да можете да си отворите.

Има различни критерии, по които може да се разделят видовете дръжки. Един от тях е материалът, от който са изработени. Съвременната технология позволява използването на различни материали – от метал до стъкло, но дръжката за входна врата, най-често се изработва от стомана.  Дръжките, изработени от стомана се считат за най- надеждни и дълготрайни, поради здравината на материала. За да се направи по-привлекателен дизайна им  обаче, най-често се оцветява под някакъв друг метал: месинг или бронз.

 • Алуминиеви дръжки – Те се използват най-рядко, заради прекомерната си лекота и ненадежността, която имат. Тези модели не трябва да се слагат на входни врати или на помещения, при които не се изисква по-добра сигурност.
 • Дръжки от базалт – Необичаен материал за направата на дръжки е базалта, но като се има предвид практичността му, може да се спрете и на този тип.
 1. Правила при избор на дръжка

Изборът на дръжка за входната врата е сравнително лесен, но отговорен процес, тъй като избрания артикул ще задава тона за цялостния вид на дома ви в продължение на години. Гъвкавостта, издръжливостта и надеждността са основните характеристики за идеалният продукт.

При избор на дръжка за апартамент обикновено не е ограничен до един единствен материал, докато при дръжките за къща е по-добре да се избира от определени видове материали, като например: дървени или лакирани модели, не са подходящи за външни условия, тъй като те няма да им повлияят благоприятно на външния им вид. В този случай най-доброто решение е месингът, полирана или хромирана неръждаема стомана, както и анодиран алуминий.

Дръжки на входни врати: видове и избор
5 (100%) 1 vote

Цялата статия

Блиндирана входна врата модел 616-C от Врати Златев

Дай ми малко време и аз ще ти дам 5 причини да смениш още днес старата си блиндирана входна врата

С толкова много въпроси, с които трябва да се занимавате в ежедневието, последното нещо, от което се нуждаете е да се тревожите за сигурността на вашия дом. Като тази сигурност не включва само заплахата от неканени гости.

Ето топ 5 причини да се сдобиете с нова блиндирана входна врата:

1. Първата причина за подмяна на старата блиндирана входна врата, е че заключващата система е стара, а новите врати се предлагат с по-защитени и трудни за разбиване брави и заключващи системи. Някои производители предлагат алармени системи, които са вградени във вратата.

2. Друга важна причина е че старата ви врата най-вероятно не изолира добре жилището ви от климатичните условия. С течение на времето особено, ако вратата ви е дървена се получава измятане и съответно пролуките между крилото и касата се увеличават. Друго неприятно нещо е когато в зимния сезон вратите се „надуват”. По този начин отключването и заключването се затруднява.

3. Старите дървени врати трябва периодично да се защитават от вредители. А това се пропуска от повечето хора. Новите входни врати са в повечето случаи изцяло метални или с МДФ покритие което не позволява нападение от вредители.

4. Не малка причина е лошия външен вид на старата ви врата. Най-вероятно ви е омръзнало да гледате години наред една и съща врата. Колкото и да се опитвате да я обновявате с различен цвят или обков вие си знаете, че това е старата ви врата. Още по-неприятно, е ако всички съседи наоколо са с нови и красиви врати, а само вашата стои като паметник от минала епоха.

5. И накрая, представете си, че сте ремонтирали или обновили целия си дом. Но пропускате един основен детайл. Именно входа на жилището е това, което се забелязва най-напред при посещение. Честно казано при основен ремонт е добре да се започне именно с подмяна на входната врата. Освен това една хубава нова входна врата вдига цената на жилището, което не е маловажно.

Дай ми малко време и аз ще ти дам 5 причини да смениш още днес старата си блиндирана входна врата
5 (100%) 1 vote

Цялата статия

Няколко въпроса, които трябва да си зададете при избора на входна врата

Имате стара дървена врата, която вече е захабена и не толкова надеждна? Нужна ви е нова, здрава и красива врата, която да се връзва на вашия стил в дома ви? От къде да започнете и как да изберете най-подходящата за вас, какви са първите стъпки за избор и действие от ваша страна?

Нужно е първо да знаете дали търсите врата, която да е подходяща за външни условия или ще е за апартамент. С какви отвори разполагате, височина, ширина и дебелина на зида. Дали позволява къртене, ако харесате модел с по-големи размери от вашия отвор. Каква ще бъде посоката на отваряне, дали имате ограничения и избор за това. Понеже има модели, които са за щоков монтаж с первази от едната страна, ако зида е по-дебел от този на вратата, дали желаете да покриете зида с уширение и первази за от вътрешната страна или ще обърнете остатъка от зида. Предлагат се модели на блиндирани врати, чиято касата може да се регулира според широчината на зида, като има первази от двете страни.

Металните врати, които вече са масово на пазара, могат да бъдат изцяло метални, прахово боядисани или с покритие, което може да бъде различни цветове. Много предпочитан вариант са тези, които са с МДФ панели. Те могат да бъдат лакирани или ламинирани, в различни фрезовки и цветове. Има избор за дебелина на крилото, с една или две заключващи системи, предлагат се модели и с вградени алармени системи. Въпроса е колко надеждна врата ви е необходима и какви средства може да отделите за нея.

На пазара вече има голямо разнообразие на фирми за врати, предлагащи цени и качество според финансовата ви възможност. За да направите правилния избор от къде да закупите своята врата е нужно да проверите дали ви предлагат гаранция за качеството им и отговорност, ако имате някакъв проблем докато е в гаранция. Почти всяка фирма предлага и монтаж на вратите, което ви улеснява, а и спестява много време в търсене на хора, които ще я монтират.

Няколко въпроса, които трябва да си зададете при избора на входна врата
Оцени тази статия

Цялата статия

Монтаж на метална врата

Изборът на метална врата невинаги е толкова лесна задача. Необходимо е да се вземат в предвид редица фактори, които влияят върху изборa ѝ. На първо място са точните размери, по които клиентът трябва да се води. Когато не желаете да ползвате услугите на оторизирани лица за точно отчитане на размерите, може и сами да го направите. Как става това? Ширина, височина и дълбочина на стената ( ширина на зида ) са размерите, които са ви необходими. Липсата на съществуваща врата улеснява процеса на замерване за клиентите, но това се случва в по-редки случаи. Най-често смяната на входна врата е породена от захабяване или проблем в старата, което довежда до желаната подмяна. При наличие на съществуваща входна врата, за по-правилно измерване се взима разстоянието от средата на единия перваз до средата на другия перваз в ширина. Височината на строителния отвор се взима като се измери разстоянието от пода, отново до средата на перваза.

Голяма част от монтажните фирми предлагат опция за потребителите на техните услуги, като безплатно взимане на размери за монтаж на метални врати. Привилегия, от която може да се възползвате и която гарантира сходство в размерите между строителния отвор и металната врата.

image002Монтажът на  входните метални врати не е за подценяване, тъй като той е изключително важен за крайния ефект, който получават потребителите. При монтиране на такъв тип входни врати е необходимо  здраво захващане на вратата към стената. Това може да се извърши посредством заварки или анкериране ( по желание на клиента ). Използването на монтажна пяна е задължително условие при монтаж на врати и се извършва с цел запълване на останалата фуга между вратата и стената. Прецизността и точното изпълнение на всеки детайл по време на процеса на инсталиране на вратата са крайно необходими  за получаване на добре функционираща врата с гаранция за дълъг срок на експлоатация.

Монтаж на метална врата
5 (100%) 1 vote

Цялата статия

Иновации при блиндираните врати

Всеки дом има една входна и множество интериорни врати. Вярно е, че все са врати, но между тях има голяма разлика. Няма как на мястото на входната врата да монтирате интериорна и обратното – входната врата не може да изпълнява функциите на интериорна.

На пазара вече има нов вид блиндирани врати с чип. Те са изработени от качествени и надеждни материали и са доста издръжливи и устойчиви.

Когато избирате входна или интериорна врата, за да не сгрешите, трябва да знаете, че блиндираните врати са значително по дебели от интериорните, затова са и по-надеждни.

Вече се досещате, че да изберете подходяща врата е труден и дълъг процес. Необходимо е да научите доста факти и тънкости, за да можете да прецените кой от предлаганите модели е подходящ за вашия дом.

В магазините вече има голямо многообразие от модели блиндирани врати. Ще улесните избора си като направите кратко проучване за основните критерии, на които трябва да обърнете внимание при покупката. Винаги можете да се посъветвате и с професионалистите в областта. Те биха могли да ви окажат съдействие при избора на модел и материали, с които ще бъде изработена вратата.

Основните ви критерии за избор на блиндирана врата трябва да бъдат сигурност, качествени материали, добра изработка.

Материалите, от които е изработена входната врата, трябва да са изключително качествени и сигурни.

На база изброеното дотук става ясно, че разликата между различните типове врати е значителна.

Иновации при блиндираните врати
5 (100%) 1 vote

Цялата статия

Стабилна блиндирана врата

Всеки чувства дома си като своя крепост, свой остров на спокойствие, свое скривалище. За да бъде наистина той вашата сигурна крепост, е важна вратата. Тя пази жилището ни от крадци. За да може да предпази дома от подобни злонамерени действия, вратата трябва да е направена от качествени материали и да изглежда добре.

На пазара се предлагат всякакви модели входни врати, но само някои от тях са красиви. Повечето се изработват от метал, дърво, стомана и други здрави материали. Дървото се нарежда сред най-скъпите материали, затова и вратите, изработени от него са скъпи. Често хората търсят по-евтин вариант и си купуват по-некачествени врати. Не правете компромис с качеството на входната врата! Търсете в търговската мрежа блиндирани врати, направени от качествени материали на достъпни цени.

За  да си осигурите безопасност, препоръчително е да се насочите към блиндираните врати. Те имат чудесен външен вид и ще пазят жилището ви ефективно от посегателства. Качественият и надежден заключващ механизъм на вратата, както и допълнителни заключващи приспособления, ще допринесат за допълнителна защита.

Блиндираните врати, освен да защитят дома ви от кражби, го пазят и от вредните външни влияния – шум, топлина или студ, защото имат добра топло и шумоизолация. Освен всичко, те са лесни за поддръжка. Няма да съжалявате, ако сте се спрели на блиндирана входна врата.

Необходимо е вратата да има добър външен вид, с който да впечатлява посетителите на дома ви. Тя е лицето на вашето жилище. Не се тревожете, ако не можете да отделите голяма сума за покупката на качествена врата. В търговската мрежа вече има голям избор на врати в София и другите български градове, които са с добро качество и се предлагат на разумна цена.

Стабилна блиндирана врата
5 (100%) 1 vote

Цялата статия

Каква блиндирана врата?

Повярвайте, изборът на блиндирана врата никак не е лесен. В търговската мрежа в момента се предлага огромно количество модели, изработени от всякакви материали. Логично е всеки да има визия за това как ще подреди дома си и как ще съчетае основните му компоненти. Да има и идея каква врата иска и от какъв материал трябва да бъде изработена тя.

Ако искате да се насочите към вратата, която е с най-ниска цена, то това ще трябва да е ламинираната. В момента в търговската мрежа този модел е най-евтин. Вратите с фурнир са по-качествени от ламинираните и с малко по-висока цена, която допълнително зависи от цвета, лака и байца. Най-доброто съотношение между цена и качество предлагат новите блиндирани врати, които освен че са здрави, изглеждат и много добре.

Най-скъпи са вратите от масивно дърво. По-високата цена се обуславя от цената на дървесината. Дърворезбата оскъпява допълнително модела.

Когато избирате своя модел врата, бъдете внимателни за няколко решаващи фактора – сигурност, издръжливост, топло и шумоизолация, цвят на вратата.

Входните врати могат да бъдат различни видове: метални, блиндирани, алуминиеви, PVC, дървени, както и изработени от фибростъкло. Стъклените врати имат славата на добри топло и шумоизолатори, но за сметка на това не са много здрави.

Блиндираните врати са най-надеждни, защото са непробиваеми. Ако имат и качествена заключваща система, са още по-сигурни. Тези врати събират в себе си всички положителни качества, които трябва да притежава една съвременна надеждна входна врата. Те са добре шумо и топлоизолирани, имат чудесен външен вид, закалена каса и крило, изработени от стомана.

Блиндираните врати са с различни цени, зависещи от заключващата система, материалите, от които са изработени, и лицевата обработка на крилото.

Каква блиндирана врата?
4 (80%) 2 votes

Цялата статия

Кои са основните характеристики на блиндираните врати?

Блиндираните врати са отлично решение, когато искате да осигурите защита в дома или офиса си. Те се явяват значителна преграда пред опитващите се да проникнат с взлом. Блиндираните входни врати притежават няколко характеристики, основните от които ще опишем в следващите редове.

 • Здравината е водеща при новите блиндирани врати, доказано е че те могат да издържат на всякакви техники за влизане с взлом. Последни данни сочат, че крадците проникват в жилището именно през вратите, а не през прозорците. Ако блиндираната врата е по-качествена, при купуването ѝ с нея вървят указания, които показват към какви инструменти и престъпни хватки тя е устойчивива. Много са фирмите, предлагащи на пазара такива артикули, повечето от тях дават гаранция за тяхната защитна функция срещу кражби. Има разнообразни видове блиндирани врати с различна степен на защита (някои са със стъклени панели например, а други имат устойчивост към куршуми).
 • Не по-малко важно е и вратата да изглежда добре. Освен подсилена, тя трябва да бъде и красива, да отразява индивидуалния стил на домакинството. Все пак става въпрос за мястото където живеем, в повечето случаи с любимите си хора. Мястото, на което се събираме с приятели и познати, където отглеждаме децата си. От съществено значение е, блиндираната врата да бъде част от интериора на жилището, да успее да се слее с него, а не да стои като придатък. Цветовете, покритията и изработките (остъкляване, декорации) при този тип врати е много разнообразно, въпрос на личностно виждане на клиента. Има възможност и за монтиране на врата по поръчка, в случай че размера на входа е по-голям или по-малък от стандартните.

Най-добрият вариант при избора на блиндирана врата, е тя да съчетава в себе си сериозни мерки за сигурност и дизайн, според интериора на вашия дом. Голяма част от за врати предлагат сертификати за издръжливост срежу атака (даващи се след специални тестове в независими лаборатории), на които спокойно може да се доверите.

Кои са основните характеристики на блиндираните врати?
5 (100%) 1 vote

Цялата статия

Нова блиндирана врата

Голямото разнообразие на модели блиндирани врати на пазара често обърква хората и те трудно могат да изберат правилния артикул. На първо място, търсете фирма производител с традиции и добро име сред клиентите. Разпитайте познатите си, които вече са купували блиндирана врата и могат да ви спестят много главоболия с практични съвети. Блиндираните врати трябва да отговарят на много изисквания, които вие трябва да търсите при избора си в магазина. Все пак тяхното предназначение е да изпълняват функцията, за която са предназначени.

Основната и главна функция на съвременните блиндирани врати е да дават сигурност и защита на дома и хората, живеещи в него. Не маловажно е и как изглеждат тези врати. Една красива врата неминуемо ще впечатли вашите гости.

Разковничето за верния подбор на блиндирана врата за жилището е правилното ѝ съчетаване с интериора на дома. И никога не забравяйте, че вратата е лицето на вашия дом. Тя говори за интериора на дома ви и по това останалите съдят за вас. Вратата издава всичко, преди още гостите да са видели интериора.

Когато избирате блиндирана врата, непременно се интересувайте от материалите, от които е направена. Трябва да държите на качеството, за да може вратата да ви служи дълго и вярно.

Не напразно в по-горните редове вече ви напомнихме да обърнете внимание на каква фирма производител се доверявате. Възможно е по грешка да закупите некачествена блиндирана врата, което без проблем може да бъде отключена.

Монтажът на вратата също е от голямо значение и не трябва дейностите по него да се претупват. Добре е с него да се заеме фирма, която е специализиран в тази област, за да сте сигурни, че вратата ще бъде монтирана по правилата и ще функционира правилно. Повечето фирми, които се занимават с продажба на врати имат и монтажни групи, които имат ангажимента да поставят вратата след закупуването ѝ.

Нова блиндирана врата
5 (100%) 1 vote

Цялата статия