Блиндирана врата

Защитни свойства на блиндираните врати

Дизайнът на бронирания тип се състои от здраво платно, кутии, панти и брави

  • Платно. Платната на такава врата са изработени от студено валцувана листова стомана с дебелина от 2 до 4 мм. Платната са херметически прикрепени към рамката, а отвътре са подсилени с хоризонтални, вертикални и диагонални твърдости. Отвътре тъканта също е изолирана с минерална вата или друга висококачествена изолация. Горните врати са затворени с MDF – облицовки, шперплат, ясен или дъбови дървени настилки, прахово боядисани.
  • Рамата на вратата. Кутията трябва да бъде двойна и най-често тя се монтира в обхвата на отвора. Висококачествените кутии са направени от едно цяло парче метал, а не от ъгли или профил на тръбата.
  • Брави. Блокираните брави на вратите трябва да принадлежат към висок клас против взлом. Колкото по-висок е класът на замъка, толкова по-дълго крадецът ще трябва да го вземе със себе си. Като правило, ако бравата не се поддава в рамките на 3-5 минути, крадецът напуска идеята и си тръгва. Най-често на такива врати се поставят няколко вида брави: цилиндрични брави, нивелири, брави или брави от раци (брава от раци затваря врати от всичките четири страни). Бравите във вратите от брониран тип трябва да бъдат подсилени с бронирани плочи.
  • Бронеустойчива подложка. Вратите с такова покритие трябва да се поръчват само ако наистина сте в опасност. Те се инсталират и във финансови и банкови институции.

Когато купувате блиндирани врати, трябва да имате предвид, че те имат както положителни страни, така и някои функции, които трябва да бъдат елиминирани на етапа на инсталиране.

Блиндирана врата
  1. Охранителните врати тежат много, така че затварянето и отварянето им е доста трудно. За да улесните отварянето на вратите, по-добре е да оборудвате дизайна с автоматично затваряне на вратата.
  2. Ако вратата е защитена от MDF панели или дървени дъски, тогава нейните топлоизолационни свойства ще се увеличат. Има още един доказан начин да изолирате къщата от звуци и студ – за това можете да поставите евтина вътрешна врата, изработена от бор. Боровото дърво е меко и вискозно, а в дебелината си е много смола. Евтина борова врата може да изолира звука и топлината дори по-добре от дъб.

Когато купувате скъпа врата, e добре да се обърне внимание на:

  1. Ако вратата изглежда заплашително, това не означава, че е с високо качество вътре. Такава врата обаче трябва да има впечатляващ външен вид, защото тогава нападателят се страхува дори да се опита да я счупи. Но как може купувачът да се увери, че вратата е здрава не само външно? Единственият правилен вариант е да поискате сертификат. Сертификатът се получава само от производителя, чиито врати са преминали тестови тестове на вратата.
  2. Не пестете от брави, армировка чрез арматурни пръти или балдахини – отсъствието на един от защитните елементи може да се превърне в „слабата точка“, която ще помогне на нападателите да напукат отворени врати.
аларма

Как да подобрите сигурността на блиндираната си врата?

До сега сме говорили обобщено за това какво е нужно за една блиндирана врата, за да бъде добра срещу крадци. Говорилили сме за панти и за ключалки. Днес мисля да поговорим по-обстойно за ключалките и по-скоро за модерните заключващи системи.

По принцип за един средностатистически дом, в който не се държат много ценности и пари и няма скъпи вещи не е нужна кой знае каква по-специална защита срещу крадци. Факт е, че е дори да не сте богаташи и влезнат в дома Ви, ще сте доста разтревожени и ще се чувствате отвратително. Хубаво е да знаете, че обикновените секретни и секретни ямкови брави евентуално биха спрели само и единствено пълни аматьори. Един по-вещ в отключването крадец би отворил обикновения секрет за около 2-3 минути, докато ямковият патрон би го затруднил малко повече … 5-6 минути. Някой ще каже, че 2-3 минути са много, пък камо ли 5-6, съседите като се прибират може да го хванат. Да, донякъде е така. Никога няма да забравя как ми излезе един фиш от Евро футбола, като за 3 минути продължение, падащият отбор изравни, а след това спечелиха мача. Това е изключително малко време за опитен крадец, тъй като той ще избере подходящ час и ще бъде напълно безшумен. Би било цяло чудо да бъде хванат в действие.

Дизайнерски брави и ключове

Напоследък доста се интересувах от темата и на пазарите се предлагат интересни неща. Ще започна с може би най-малко технологичното, но определено изключително оригинално. Дизайнерски брави и ключове. Общо взето си намирате разбиращ си от работата ключар и ви изработва едно истинско произведение на изкуството.

Давам ви гаранция, че никой няма да очаква такава ключалка и определено ще затрудните ключарите да направят дубликат на подобен ключ. А ако тръгнат крадците да отварят с обикновени лостчета … еми приятно им отваряне, ако не са надарени с много ръце, като бог Шива. И ключът изглежда толкова необичайно, че човек би си помислил, че е декорация, ключодържател или пък ако се носи на врата, доста интересна висулка.

звънец за сигурност

Блиндирани врати с чип или магнитна карта

Доста хора се интересуват дали в магазините се предлагат блиндирани врати, отключващи се с чип или магнитна карта. Замислих се дали наистина не е най-добрият вариант за заключване, който се предлага на пазара. Да, доста сигурно е като има наистина доста варианти на това как ще изглежда дали ще е карта или чип във формата на капка, няма значение. Въпросът е да не блокира системата, че може да си седите пред вратата, тъй като няма ключ като резервен вариант. Разглеждах доста в интернет какво се предлага на международните пазари и мисля, че сме доста назад и в това отношение.

Ключалки с код

Доста модерно напоследък е станало да се поставят ключалки с код и такива, които се отварят със смартфона ви. Това с кода е добър избор, тъй като никой няма да тръгне да си прави труда да ви разкодира системата със сложни уреди или да се мъчи да прави дубликати на магнитните ви карти. Освен, естествено, ако нямате доста солидна колекция от скъпи картини, бижута или държите „прилична” сума под дюшека. Относно отключването със смартфон, аз лично имам резерви, тъй като познавам хора, за които хакването на пароли е детска игра (както и за доста други хора, по света разбиращи от тези неща) и дори не е нужно да крадат телефона ви. А за неразбиращите толкова, просто трябва да ви издебнат, да откраднат телефона ви, да разберат къде живеете и да отключат блиндираната врата. Та в днешния технологичен свят, колкото и удобно да е, си е доста опасно. В близкото бъдеще, кибер престъпленията ще бъдат лесни като детска игра.

Ключове за блиндирана врата

Комбинирани ключалки с код и ключ

Попаднах и на ключалки с код или комбинирани-ключ + код. За мен лично това е изключително добър вариант, съчетаващ старомодното и модерното.

Естествено, като топ ключалка бих избрал тази с биометричните данни. Но като се замислите за какво ви е, освен ако вкъщи нямате топ секретна лаборатория. Леко пресилено би било да си сложите такъв заключващ механизъм, но хора всякакви на този свят. Е, предлагат се!

Кристален ключ пръстен

Като бонус ще предложа още едно доста стилно и изключително иновативно решение, което лично се надявам да навлезе на пазара. Кристален ключ пръстен. Просто красота! Бих си дала парите за него определено, дори само за гъзарията!

Проектиран от M. Ahsayane, той използва кристали, за да отвори вратата. Open-Me изглежда по-скоро от бижута, отколкото от ключ, а геометричните му разфасовки се използват от вградения 3-D скенер в ключалката на вратата, за да се удостовери и отвори.

В крайна сметка нека не забравяме, че каквато и ключалка да сложим, самата блиндирана врата трябва да бъде солидна и здрава. На обикновена врата, каквато и ключалка да се сложи, ще бъде излишно, ако може да влезеш в жилището само с груба сила. Вратата на нашия дом е вратата, към нашия собствен мъничък свят. Затова, драги читатели, избирайте мъдро и обмисляйте всеки един детайл, когато си взимате блиндирана врата!

Блиндирана врата

5 Причини, които трябва да те накарат да се замислиш за нова блиндирана врата

Всички се стремим да изчислим добре своя бюджет и да не правим излишни разходи, но понякога не можем да избегнем да правим непредвидени разходи, например за подмяната на някой от уредите в дома ни, някоя ‘’случайно’’ надвишена сметка, ремонт или смяна на врати или врата.

Всичко това ни стресира допълнително и търсим начин как да заобиколим този разход, като позакърпим старите неща, ремонтираме или пък тотално се примиряваме с проблема. Всяко от тези действия е добре в случай, че не сме преценили колко повече ни коства то вместо да подменим вече изхабения уред или врата.

Ще те накараме да промениш личната си представа, що се отнася до подмяната на блиндираната врата, например. Ще ти дадем 5 важни причини, за да подмениш старата си врата с нова, вместо да се опиташ да я ремонтираш.

Причина номер 1:

Ако старата ви блиндирана врата вече е загубила способността си да прави домът ви максимум изолиран от студа, например, ние с месеци наред ще плащаме завишени сметки за отопляване, което автоматично ще ни доведе до мисълта за нова добре изолираща врата, която ще спести по-скоро от бюджета ви, отколкото да ви ощети.

Причина номер 2:

Свикнали сме дома си да го възприемаме като място, на което ние да отпочиваме на спокойствие и тишина. Обаче как да се случи това след като имате врата, която няма никаква изолация на шума. А той обикновено се чува във входа, от асансьора и т.н. Струва ли си да търпим това безпокойство, като вече има врати с минерална вата в тях, която ще осигури вашето спокойствие в собствения ви дом.

3-та причина за смяната на блиндираната врата е ремонта, които направихте на жилището си не отдавна, но въпреки него запазихте старата си врата, която на прекрасния интериор вече стои като петно. Няма как да направите компромис с това.

Причина номер 4:

В днешно време дома ни би трябвало да е най-сигурното място, но все повече домове биват ограбвани от крадци. Това трябва да е основната ви цел да се защитите от грабежи. Да защитите дома и семейството си като започнете с нова блиндирана врата.

Блиндирана врата

5-та причина за подмяна би могла да бъде често възникващ проблем при затваряне или заключване. С времето всичко се изхабява, така е и при вратите, с времето се изкривяват, надраскват, започват да създават проблеми заключващите им механизми и още куп проблеми. Каква по-добра причина, за да подмените старата блиндирана врата с нова такава.

Това са 5-те важни причини, които ще ви накарат да се замислите дали да подмените вратата си с нова. Не се колебайте и не правете компромис с вас и вашето спокойствие и защита.

блиндирана врата

Време ли е да смените ключалката на блиндираната си врата?

Ключът към сигурността на дома е да има хубава защита. Обикновено за нас това означава датчици за движение, входни сензори, паник бутони и т.н. Но една алармена система не е единственият инструмент, необходим за защита на вашия дом. Един от най- простите е точно в джоба ви, а именно ключовете ви. Ключове позволяват само на вас и на хората, на които сте се доверили да получат достъп до дома Ви. Това е важна първоначална бариера, която не позволява на хората да влязат! Всъщност 36% от незаконното влизане се случва, защото блиндираната врата е оставена отворена или отключена! Затварянето на блиндираната вратата и заключването ѝ вече дава голямо предимство по отношение на безопасността.

Смяна на ключалките на блиндираните врати

Но понякога това не е достатъчно. Знаете ли, че 6.4% от незаконното влизане е извършено от някой с ключ? Знаете какво означава това – време да промените ключалките си. Промяната на ключалките е нещо, за което повечето хора са наясно, но рядко го правят. Това е важна мярка за безопасност. Смяната на ключалките може да запази дома, в който живеете в безопасност и да сте сигурни, че винаги знаете кой има достъп до къщата Ви.

Независимо дали се изнасяте от стария си апартамент или сте закупили първата си къща, преместването е чудесно време да смените ключалките. Ако наемате апартамент, уверете се, че ключалките ви се сменят веднага щом старите наематели са се преместили и че вие, вашите съквартиранти и вашият хазяин сте единствените с ключове.

врата

Смяна на жилището

Разделите са трудни, но няма два начина да го заобикаляте. Понякога те могат да завършат по взаимно съгласие, но не винаги. Затова, за всеки случай се уверете, че сте сменили ключалките на блиндираните си варти. Независимо дали става дума за развод или за прекъсване на връзката, добре е да направите тази стъпка, за да сте сигурни, че Вие ​​и Вашият дом ще останете защитени.

И не забравяйте – това може да се отнася и за приятели и съквартиранти. Не допускайте да останете със същите патрони. Веднага след напускането им сменете ключалката.

Блиндирана врата

Загуба на ключове

Разбира се, когато загубите ключовете си, първото нещо, което трябва да направите, е да замените ключалките. Не позволявайте да минава време или да се надявате, че ще успеете да ги намерите. Не си струва. Със сигурност не искате да позволите на непознати да влязат в къщата ви, докато се надявате да намерите ключовете си отново. Нещо важно като допълнителна мярка за защита е да се уверете, че никога не записвате домашния си адрес на ключовете или ключодържателя.

Когато ключалките вече са стари това може да повлияе на заключването на блиндираните врати и ще откриете, че с течение на времето може да се окаже трудно да заключите и отключите блиндираната врата с ключа. За ваше удобство и безопасност е хубаво да се проверят редовно ключалките си и заключващите системи и ако има проблем той да бъде отстранен навреме.

Ако намерите нещо сходно в изброените по-горе, което да се е случило скоро и на вас, това означава, че е време за смяна. В днешно време има много видове патрони и заключващи системи на пазара, които могат да бъдат от полза. С тяхна помощ ще бъдете в безопасност за нула време.

бяла врата

Какъв да бъде интериора на дома ни, спрямо блиндираната ни врата

Доста хора смятат, че е необходимо първо да направят цялостен ремонт на жилището си и чак накрая да изберат каква блиндирана врата да сложат. Това обаче не е така! Първото нещо, след грубия строеж, трябва да бъде поставянето на блиндираната врата, тъй като тя е първото впечатление, което оставяме у посетителите на дома ни. Какъв обаче да бъде интериора ви след поставянето на блиндираната врата? Ще ви представим няколко модела входна врата и ще ви покажем кой интериор най-много би подхождал на съответната врата. Модерен интериор

Ако изборът ви е тази врата.

интериорна врата

Подходящ интериор би бил подобен на снимката по-долу. Тъй като тази входна врата е нов, модерен модел, то няма как интериора ви да е от миналия век. Със сигурност модела на тази врата е в крак с най-новото на пазара, така че трябва да се постараете обзавеждането ви също да бъде такова.

интериорна стая

Луксозно обзавеждане

Ако сте спрели на модел номер две.

врата

Тогава интериорът Ви не трябва да бъде много претенциозен и луксозен. По-скоро трябва да обзаведете с нещо по-скромно и изчистено. Можете да заложите на неутрални цветове за стените и ламината, за да може да се спрете на изчистена визия за мебелите, която да бъде подходяща на блиндираната врата.

интериор

Бароков стил

Ако изборът ви е врата номер три, то със сигурност и интериора на жилището ви трябва да бъде в същия бароков стил.

врата бароков стил

Няма как да имате подобна входна врата, а обзавеждането ви да бъде изчистено и скучно. Тази врата създава впечатление на заможност у собствениците й. Така че със сигурност интериора Ви трябва да бъде съобразен с това.

бароков интериор на дом

Домашен уют

Ако се спрете на последния модел врата, то трябва изберете интериор, който задължително трябва да има включен в себе си дървесен декор, уют и топлина.

уютна врата

Може да заложите на голяма библиотека с книги, които биха паснали отлично на цялата тази картинка. Ето и един примерен такъв интериор:

стая с дървесен декор