Блиндирани врати – заложете на „ЦЕНА – КАЧЕСТВО”

Момента за смяна на входната врата

Вие сте решили да замените остарялата си и нефункционална външна врата с нова, по-добра и надеждна. Някои домакинства са с резерви към блиндираните врати. Всеки иска да се сдобие със скъпа, висококачествена врата и всички вярваме, че именно дървените врати са най-подходящи. Но не всеки може да отдели значителна сума, за да закупи и монтира скъпа дървена врата. Хубавото на съвремието ни е, че на пазара има достатъчно качествена алтернатива на вариантите от дърво – това са блиндираните врати с ламинатно покритие.

блиндирана врата В основата им е висококачествен материал наречен MDF. Той е обработен със специфичен филм, който напомня на най-различни типове дърво и фрезовки. Считат се за икономичен вариант, тъй като са достъпни за широк кръг от купувачи. Всеки ден, те все повече завладяват родния пазар. Появяват се не много отдавна – в средата на 80-те години на XX век. Първоначално технологията е използвана за производство на мебели, като в основата на производството е ламинатът.

Какво е ламинат?

Tова е синтетичен материал. Основата му е от слой хартия и целулозни влакна. За производството на ламинатни врати се използват прилагат изкуствени смоли, напълно безопасни за хората. Материалът не е скъп, съответно готовата и цялостна врата не е с висока цена, което разширява обхвата на нейните любители.

По края на крилото се поставя метална или дървена рамка. За производството му не се използват скъпи материали. Облицовъчните панели са от MDF, изработени от пресовани дървесни влакна. Заради гореизброените причини се стига до ниската стойност на този вид врати. Вътрешността е изпълнена с различни изолации, като картон във вид на пчелна пита MDF, минерална вата или полистирен. Крилото не подлежи на деформация, благодарение на материалите поставени отвътре. Тази техника повишава звукоизолацията и топлоизолацията.

блиндирана врата

Как се изработват?

За производството им се използва главно филм на хартиена основа. Той е евтин, но не е много надежден, тъй като с него врата става чувствителна към нарушаване на покритието. Може да се стигне до неприятни драскотини, които много трудно се премахват в последствие. Покритието може да бъде във всеки цвят. Възможно е да имитира, както дърво, така и други повърхности – като камък, метал и т.н. Също така, вратата може да има фрезовка на панела или ръчно изработени рисунки.

На пазара се предлага солидно количество от различни модели и видове блиндирани врати. Не всеки, който има нужда и желание да му бъде монтирана нова качествена врата, има възможност да си позволи скъпата естествена дървесина, затова блиндираните врати са решение, съчетаващо в себе си отлична комбинация от цена и качество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *